20.12.2021 15:33

Με δύο υπερηχοκαρδιογράφους πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα εγκαίνια του έγχρωμου υπερηχοκαρδιογράφου και τρισδιάστατου διοισοφάγειου υπερηχοκαρδιογράφου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καρδιολογική Κλινική παρουσία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, Ε. Κανταράκη, του Διευθυντή Μονάδας Εμφραγμάτων, Καρδιακής Ανεπάρκειας και Ηλεκτροφυσιολογίας, Θ. Καρτάλη και του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, Ν.Σμυρνιούδη.

Στόχος του Νοσοκομείου ήταν όπως ανέφερε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ε. Κανταράκη η διασφάλιση του ποσού στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για την ασφάλεια και την παροχή υψηλών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Μάλιστα η ίδια ανέφερε ότι, οι προσπάθειες για την προμήθεια του μηχανήματος είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2018 από τον επερχόμενο Διευθυντή σε συνεργασία με την τότε Προϊστάμενη των Οικονομικών με στόχο τη δέσμευση ποσού στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Ως προς τα χαρακτηριστικά του νέου μηχανήματος ανέφερε ότι «το κατέχουν λίγες Πανεπιστημιακές κλινικές στην Ελλάδα» καθώς διαθέτει τρισδιάστατο διοισοφάγειο και το μηχάνημα απεικονίζει την καρδιά σε τρεις διστάσεις.

Θ.Καρτάλης: «Στόχος μας να παραμείνει και ο παλιός υπερηχοκαρδιογράφος»

Τέλος, ο κ. Καρτάλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη δωρεά από τον Εφοπλιστή Νικόλαο και Ηρώ Λω και τον τότε Διευθυντή της Καρδιολογικής, Γ. Γεωργιόπουλο, το 2004 αναφέροντας ότι το προηγούμενο μηχάνημα ήταν αντάξιο του έργου που είχε να επιτελέσει. Μάλιστα όπως δήλωσε, θα καταβληθούν προσπάθειες από την Εταιρία, ώστε το προηγούμενο μηχάνημα καταστεί και πάλι λειτουργικό: 

«Η εταιρία ζητήσαμε να αντικαταστήσει μέρη του μηχανήματος ώστε το συγκεκριμένο μηχάνημα να είναι και πάλι λειτουργικό. Ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος ο ίδιος ο «applicator» της εταιρίας, μας είπε ότι τον εντυπωσίασε ο μεγάλος αριθμός των ασθενών που εξετάζουμε για αυτό σχεδιάζουμε να λειτουργεί δίπλα στον νέο υπερηχοκαρδιογράφο».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ