10.12.2020 14:15

Κραυγή αγωνίας από το ΣΕΣΝΟΧ για την πανδημία στη Χίο

Με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία το ΣΕΣΝΟΧ πραγματοποίησε ακόμα μια συμβολική κινητοποίηση. Η κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ στην πύλη του Νοσοκομείου αποτέλεσε μια ακόμα προσπάθεια των υγειονομικών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας εν μέσω της Πανδημίας.

Ο «π» βρέθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου όπου συμβολικά τηρώντας τα μέτρα προστασίας εξέφρασαν τον φόβο τους για το αύριο του Νοσοκομείου.

Έντονη όπως είπαν, είναι η ανησυχία καθώς με την δημιουργία κέντρων Covid-19 ενδέχεται να υπο-στελεχωθεί το Νοσοκομείο πράγμα που ήδη συμβαίνει στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γ. Λαμπαδοχυτός μετέφερε την αγωνία του προσωπικού για τις συνθήκες που επικρατούν στη Αθήνα εκφράζοντας τον φόβο και για την Χίο.

Μεταξύ άλλων το υγειονομικό προσωπικό του νησιού διεκδικεί το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών καθώς και την ενίσχυση του Νοσοκομείου με επικουρικό προσωπικό.

«Οι φυσικοθεραπευτές, οι διοικητικοί, οι υπάλληλοι του τμήματος πληροφορικής, η τεχνική υπηρεσία και οι γιατροί εξαιρούνται από το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών», δήλωσε ο κ. Λαμπαδοχυτός.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται στην Χίο είναι η διασπορά στην κοινότητα. Χωρίς τα απαραίτητα τεστ δεν μπορεί να έχει κανείς την εικόνα της διασποράς.

«Σταγόνα στον ωκεανό» οι δυο επικουρικοί νοσηλευτές στο Νοσοκομείο, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή η Μαρία Σαραντινούδη.

Συνολικά το 30% του προσωπικού λείπει από το Νοσοκομείο είτε λόγω άδειας, λόγω ευπαθών ομάδων αλλά και επειδή οι ίδιοι μπορεί να νοσούν.

Σύμφωνα με την Μαρία Σαραντινούδη το Υπουργείο τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο υλικό ενώ σε ο, τι αφορά στις ΜΕΘ τόνισε ότι «Δεν είναι αρνητικής πίεσης».

Επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων για την προστασία των εργαζομένων. Σύμφωνα με την Ολυμπία Κουβαρά: «Το υλικό δεν προστατεύει από το νοσηλευτικό προσωπικό και είναι κάκιστης ποιότητας».

Αντίθετοι φαίνεται να είναι και με την πρακτική που θέλει το προσωπικό να πραγματοποιεί rapid test στο αυτοκίνητο. Γι' αυτόν τον λόγο ζητούν την δημιουργία ενός στεγασμένου χώρου ώστε να πραγματοποιούνται εκεί τα τεστ.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσουράκης μέλος του Σωματείου εξέφρασε την λύπη του για τους καθημερινούς θανάτους ενώ τόνισε την σημασία προμήθειας του Νοσοκομείου με επιπλέον τεστ.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ