Υγεία

12/3/19 15:27

τελ. ενημ.: 12/3/19 15:33

Κατεβάζει ρολά το «Σκυλίτσειο» στις 14 Μαρτίου

Συμμετέχει και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου στο πανελλαδικό απεργιακό κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ

Η Π.Ο.Α. με Α.Β.Α στο πλαίσιο της Πανελλήνιας κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., συμμετέχει και στηρίζει  την απεργία  της 14ης Μαρτίου, την Πέμπτη στις 10:00 στο Νοσοκομείο Χίου, των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, γιατί οι διεκδικήσεις που προβάλλονται σε αυτήν αφορούν  άμεσα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας.

Η Υποστελέχωση  των περιφερειακών  νοσοκομείων  και οι ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων , όπως Νευρολόγου, Παιδοψυχίατρου, Ογκολόγου, Οδοντιάτρου-Ορθοντικού, Δερματολόγου, Φυσιάτρου, κ.λ.π., καθώς επίσης η έλλειψη Μονάδας ημερήσιας φροντίδας για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών, των Ατόμων με ΣΚΠ, κ.λ.π., και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγούν του κατοίκους των νησιωτικών περιοχών  σε συχνές μετακινήσεις, οι οποίες είναι οικονομικά δυσβάστακτες, και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν  επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας τους, με μοιραίο πολλές φορές  αποτέλεσμα.

Τα ΑμεΑ, οι χρόνια πάσχοντες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που πλήττεται άμεσα από τη συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Α΄θμιων Μονάδων Υγείας.

Καλούμε όλους τους Φορείς-Μέλη της ΠΟΑ με ΑΒΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν  στην Πανελλήνια απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, να προβάλλουν τα αιτήματά τους , σύμφωνα με τις ανάγκες σε κάθε νησί.

Σχόλια άρθρου: 0