14.3.2018 16:06

Ιατρική ομάδα θαυμάτων στο «Σκυλίτσειο»

Τα νέα ιατρικά επιτεύγματα του Νοσοκομείου μας σώζουν ζωές και αυξάνουν το δείκτη εμπιστοσύνης των ασθενών γλιτώνοντας τους από έξοδα και ταλαιπωρία μετάβασης στην Αθήνα.

Η πρόσφατη, πρωτοπόρα για τα τοπικά δεδομένα, χειρουργική επέμβαση του ιατρού Δ. Σίσκου καθώς και η νευρολογική επέμβαση του νευροχειρούργου Δ. Δρόσου, την ίδια ημέρα, έρχονται να αναδείξουν ότι σε περιόδους κρίσης το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο όχι απλά  μπορεί να στηρίζεται στο επιστημονικό του προσωπικό αλλά ότι χάρη σε αυτό αναδεικνύεται σε πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο προηγμένες μέθοδοι λαπαροσκοπικής χειρουργικής όπως στις αποκαταστάσεις κοίλης, στη μετεγχειρητική κοίλη ενώ προγραμματίζεται στο προσεχές μέλλον και η λαπαροσκοπική χειρουργική στο έντερο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου ο αριθμός των χειρουργικών παρεμβάσεων αυξήθηκε κατά 20%, ξεπερνώντας δηλαδή συνολικά τις 600 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

ΔΗΜ. ΣΙΣΚΟΣ

Ο σαραντάρης επικουρικός που διαπρέπει στο «Σκυλίτσειο»

Σε ηλικία 41 ετών ο αγγειοχειρουργός Δημήτρης Σίσκος κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας έπειτα από την ανάρτηση στο facebook της κόρης του ασθενούς Στέλιου Κόρμαλου ότι ο πατέρας της υποβλήθηκε επιτυχώς στην πρώτη επέμβαση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής που πραγματοποιήθηκε στο «Σκυλίτσειο».

«Πρόκειται για μία σύγχρονη χειρουργική επέμβαση που γίνεται με αναίμακτο τρόπο και επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον ασθενή εξασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα μία πολύ γρήγορη μετεγχειρητική πορεία, αφού μπορεί να αναρρώσει μέσα σε 3-4 ημέρες», εξηγεί ο κ. Σίσκος.

Μία τέτοια επέμβαση απαιτεί συγκεκριμένη τεχνογνωσία την οποία δεν κατέχει μόνο ο αγγειοχειρουργός. «Σε αυτό το σημαντικό χειρουργείο υπήρξε πολύτιμη η συνεισφορά του επεμβατικού ακτινολόγου κ. Μαράτσου καθώς και της αναισθησιολογικής μονάδας η οποία συμμετείχε μέσω του ιατρού κ. Ζούντα», εξήγησε ο κ. Σίσκος.

Βασικό μέλημα κατά τον κ. Σίσκο είναι το 90% των αντίστοιχων περιπτώσεων να αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο Χίου. «Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής γλυτώνει μία σημαντική ταλαιπωρία από τη μετάβασή του στην Αθήνα, το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής του ίδιου και του συνοδού του».

Όνειρο του Δ. Σίσκου είναι η δημιουργία αγγειοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο αφού τα μέσα και οι υποδομές υπάρχουν. «Αν καταφέρω να μονιμοποιηθώ, τότε θα εργαστώ για τη δημιουργία τμήματος στη Χίο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου», κατέληξε.

 

ΔΗΜ. ΔΡΟΣΟΣ

Πρώτη επιτυχής αντιμετώπιση αιματώματος εγκεφάλου

Ο νευροχειρούργος Δημήτρης Δρόσος πραγματοποίησε την πρώτη χειρουργική αντιμετώπιση υποσκληρίδιου αιματώματος εγκεφάλου.

«Είναι η πρώτη που έγινε ποτέ στο νησί, ένα αιμάτωμα του εγκεφάλου που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς», ανέφερε ο κ. Δρόσος.

Τέτοια χειρουργεία γίνονταν προς το παρόν μόνο στα επείγοντα περιστατικά, αφού το Νοσοκομείο είχε δώσει βαρύτητα να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ασθενών που μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβαίνουν αεροπορικώς στην Αθήνα. «Είναι κάποιες περιπτώσεις που για τον ασθενή ακόμα και τα λεπτά της ώρας έχουν εξαιρετική σημασία. Έτσι δόθηκε σημασία στο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο ο βασικός στόχος παραμένει ο ίδιος. Να αναπτύξουμε τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτουμε ώστε ο ασθενής να μη χρειάζεται να μεταβεί στην πρωτεύουσα», εξηγεί.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ