5.4.2021 9:07

Επανεξετάζει το θέμα των rapid test στο Λιμάνι η Περιφέρεια

«Προέχει να σταματήσει η μετάδοση στη Χίο- Δραματική η κατάσταση στα χωριά», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής

Την εκ νέου κινητοποίηση της Περιφέρειας προκάλεσε το δημοσίευμα του politischios.gr, σύμφωνα με το οποίο η Μύκονος και συγκεκριμένα ο Δήμος Μυκόνου, κατάφερε να χρηματοδοτήσει συνεργείο για τη διενέργεια rapid test σε όσους επιβαίνοντες των πλοίων της γραμμής αποβιβάζονται στο νησί.

Σε πρωινή τηλεφωνική του παρέμβαση στον «π» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, επεσήμανε ότι από την πλευρά του θα ξαναθέσει το θέμα της διενέργειας rapid test σε όσους έρχονται στη Χίο, αφού η συγκεκριμένη ανάγκη κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική οδεύοντας προς το Πάσχα αλλά και στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μετά την αδυναμία συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, το θέμα «πάγωσε» ωστόσο όπως εξήγησε θα προτείνει τη διενέργεια τεστ κατά τα πρότυπα της Μυκόνου εκ νέου στο τραπέζι, ελπίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα αγκαλιαστεί και από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

«Δραματική η κατάσταση στα χωριά»

Σημασία πάντως σύμφωνα με τον ίδιο έχει πρώτα από όλα η διακοπή μετάδοσης του ιού στο εσωτερικό της Χίου, αφού όπως είπε, η κατάσταση ξεφεύγει, με πολλά από τα χωριά να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

«Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τη μετάδοση σε τοπικό επίπεδο τότε ότι και να κάνουμε στις πύλες εισόδου, δεν ωφελεί πουθενά», δήλωσε ο ίδιος, προτρέποντας τον κόσμου να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας παρά την όποια χαλάρωση των μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ