29.8.2022 14:36

Ελάχιστοι τραυματιοφορείς και με φορεία του… 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνή αγανάκτησης από τους τραυματιοφορείς του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου

Την τραγική κατάσταση με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, εξέθεσαν μέσα από συνέντευξή τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. οι ελάχιστοι τραυματιοφορείς που καλούνται να φέρουν σε πέρας ολόκληρο το φορτίο της μεταφοράς ασθενών εντός του Νοσοκομείου.

Όπως είπαν, οι οργανικές θέσεις που υπάρχουν είναι 30 στον απαρχαιωμένο οργανισμό του 1986 είναι 30 όμως, οι μόνιμες θέσεις είναι μόλις 6 καθώς και άλλοι 7 με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ και επικουρικό προσωπικό.

«Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι στις διαφαινόμενες θέσεις που θα προκηρυχθούν στην προκήρυξη 7Κ/2022 δεν υπάρχει πρόβλεψη για ΥΕ τραυματιοφορέων και άλλες κρίσιμες ειδικότητες.
Η διοίκηση και η αρμόδια ΥΠΕ είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των ατόμων;
Εμείς λέμε ότι μέχρι εδώ η εκμετάλλευση των συναδέλφων. Όλο αυτό πρέπει να σπάσει και να δουν επιτέλους την υγεία ως παροχή και δικαίωμα και όχι ως επιχείρηση»
, ανέφερε ο κ. Λαμπαδοχυτός εκ μέρους του ΣΕΣΝΟΧ και συνέχισε λέγοντας: «Η διάταξη των συναδέλφων θα έπρεπε να είναι 4-5 το πρωί για να εξυπηρετούνται οι κλινικές, 2-3 το απόγευμα και 2 το βράδυ. Αυτός ο αριθμός είναι απλησίαστος με βάση τα 10 άτομα που έχουμε σήμερα».
 

Οι απαιτήσεις αυξάνονται το προσωπικό μειώνεται

Οι τραυματιοφορείς εκτός των άλλων αναφέρθηκαν και στα απαρχαιωμένα μέσα μεταφοράς ασθενών λέγοντας ότι πρόκειται για «φορεία του 1821».

«Πως θα μεταφέρουμε με αυτά τα μέσα τον ασθενή από τη μία κλινική στην άλλη, ή από τα επείγοντα για εξετάσεις; Είμαστε όλοι τραυματισμένοι λόγω της φύσης της δουλειάς μας αφού πρέπει να μεταφέρουμε ένα συνολικό βάρος από 200 έως 300 κιλά κι επειδή δεν υπάρχει προσωπικό, ντρεπόμαστε μεταξύ μας να ζητήσουμε άδεια για να κάνουμε θεραπείες.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο επεκτείνεται, οι απαιτήσεις αυξάνονται αλλά το προσωπικό μειώνεται», ανέφεραν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ