31.5.2021 10:42

Η Χίος υποδέχθηκε τη... "Γαλάζια Ελευθερία"

Έκκληση στους Χιώτες να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού

Με τις καλύτερες προοπτικές και με το ενδιαφέρον των πολιτών της Χίου για εμβολιασμό να έχει καλύψει ήδη το 40% των διαθέσιμων εμβολίων, ξεκίνησε και στο νησί μας η πρώτη φάση του σχεδιασμού «Γαλάζια Ελευθερία», στόχος του οποίου είναι μέχρι την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί 2.100 άτομα.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι πολίτες πέρασαν την παλιά πύλη του Νοσοκομείου και κατευθύνθηκαν με την βοήθεια προσωπικού στα κτίρια 1 και 2 της παλιάς πτέρυγας, όπου με τη συνδρομή 6 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο «Αττικόν» στήθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη, χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τη Χίο τη συγκεκριμένη εμβολιαστική διαδικασία, καλώντας τους πολίτες να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού σε μία από τις διαθέσιμες ημερομηνίες, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται κανονικά και τις Κυριακές.

Ως προς τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο, σημείωσε ότι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 2 άτομα ενώ σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ Covid, μία συμπολίτισσά μας.

Έκκληση για συμμετοχή από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου

Το εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού στήριξε και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να δίνει το «παρών» στο Νοσοκομείο, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μανάρας, επεσήμανε ότι μέσα από τον καταδρομικό εμβολιασμό αντιμετωπίζεται ένα σημαντικό πρόβλημα που υπήρχε μέχρι σήμερα και το οποίο αφορούσε στην έλλειψη επαρκών δόσεων εμβολιασμού στη Χίο.

Προσέθεσε δε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού η αύξηση των επισκεπτών στο νησί, κάνει τον εμβολιασμό πιο επιτακτικό από ποτέ.

Φθάσαμε ήδη το 20% του πληθυσμού

Στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στη Χίο έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Ευάγγελος Φαρμάκης, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής το 20% των κατοίκων του νησιού έχει εμβολιαστεί πλήρως, είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο είτε κάνοντας και τις 2 δόσεις εμβολίων.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι μέσα στο καλοκαίρι αυτό το ποσοστό ίσως αγγίξει και το 40%.

Προαπαιτούμενο πάντως, σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, για την ανοσία απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού είναι το ποσοστό των εμβολιασθέντων σε τοπικό επίπεδο να φθάσει το 80-83%.

Υπέρ των εμβολιασμών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα εμβόλια ως σωτήρια, τάχθηκε και ο ιατρός Δημήτρης Παπαληός, λέγοντας ότι τα εμβόλια αύξησαν τον μέσο όρο ζωής καθώς και ότι είναι αυτά που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ