21.2.2018 17:58

Δύο φορές ο πληθυσμός της Χίου πέρασε από το «Σκυλίτσειο» το 2017

Τον πρώτο απολογισμό της δράσης της από τη θέση της Διοικητή του Νοσοκομείου της Χίου έκανε το πρωί της Τετάρτης η Έλενα Κανταράκη. Η ίδια εστίασε στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο σηκώνει το βάρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων του νησιού αλλά και της αντιμετώπισης των περιστατικών προσφύγων και μεταναστών.

Οι σημαντικές ελλείψεις με τις οποίες λειτουργεί το Νοσοκομείο αντικατοπτρίζεται πλήρως στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κα. Κανταράκη. Και αυτό γιατί ενώ ο οργανισμός των νοσηλευτών προβλέπει την απασχόληση 227 ατόμων σήμερα υπηρετούν 128 νοσηλευτές. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά στις κλίνες αφού από τις προβλεπόμενες 160 λειτουργούν οι 109.

Θεαματικά από την άλλη υπήρξαν τα στοιχεία των εξυπηρετουμένων πολιτών αφού το 2017 έφθασαν τους 96.630, αριθμός δηλαδή διπλάσιος του πληθυσμού του νησιού.

Αναφερόμενη στο προσεχές μέλλον τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για 2018 ανέρχεται σε 16.789.000 ευρώ και είναι απόλυτα ισοσκελισμένος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ