1.4.2021 11:40

Δραματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Χίου

100.000 ιούς ανά λίτρο έδειξε η τελευταία μέτρηση με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 3.000 φορείς Covid19 στη Χίο

Δραματική αύξηση στο ιικό φορτίο Covid19 για τη Χίο δείχνει η τελευταία ανάλυση της ΔΕΥΑΝΧ καθώς ανιχνεύει 100.000 ιούς ανά λίτρο, τη στιγμή που η προηγούμενη ανάλυση έδειχνε 12.000 ιούς ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΝ Χίου με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 3.000 φορείς/ασθενείς.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV2 στην τελευταία ανάλυση των λυμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εφιστά την προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και είναι το τελευταίο που χρειάζεται τούτες τις ώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ