27.9.2022 22:00

Δωρεά 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Είκοσι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο του ΕΚΑΒ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Ελληνα ασθενούς

Είκοσι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο του ΕΚΑΒ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Ελληνα ασθενούς. Τα νέα ασθενοφόρα τα οποία αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναμένεται να αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές ικανότητες των διασωστών του ΕΚΑΒ. Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης και τα οποία ελαχιστοποιούν την καταπόνηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ κατά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους βαρέως πάσχοντες.

«Η προσφορά της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Oι διασώστες μας θα έχουν καλύτερα ασθενοφόρα προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν πλήρως το έργο τους», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης των ασθενοφόρων από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Μελίνα Τραυλού ευχαρίστησε δημόσια το προσωπικό του ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες που παρέχει. Οπως είπε, «ένα “ευχαριστώ” καρδιάς σε όλες και όλους σας, που είστε στην πρώτη γραμμή και έρχεστε αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο, με την αγωνία για την υγεία μας, για την ίδια μας τη ζωή. Εσείς είστε η πρώτη επαφή στην ανάγκη. Η αμεσότητα και η φροντίδα σας μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Δίνετε μάχη με τον χρόνο. Η καθημερινότητά σας είναι μια διαρκής διαχείριση κρίσης για την ίδια τη ζωή. Το έργο σας, μας αγγίζει όλους, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Για εμάς, τον ελληνικό εφοπλισμό, τόσο συλλογικά, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, όσο και ατομικά, η στήριξη του εθνικού μας συστήματος υγείας είναι διαχρονική, ουσιαστική και συνεπής».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ