Υγεία

8/10/18 16:21

τελ. ενημ.: 8/10/18 16:22

ΒΙΝΤΕΟ| Σε τροχιά υλοποίησης η Παθολογική Κλινική

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το έργο της ανακατασκευής της πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να προχωρά στην έγκριση της δημοπράτησης με ποσό άνω των 2 εκ. ευρώ.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα μίας κοπιώδους προσπάθειας από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας στους οποίους πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί δρομολογείται ένα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη το νησί μας, οι ασθενείς αλλά και ο ιατρικός κόσμος της Χίου», ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Παντελής Μπουγδάνος.

Το έργο αφορά στη  στατική ενίσχυση, επισκευή, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», με στόχο την αξιοποίησή τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης κλινικών του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες στατικής ενίσχυσης των κτιρίων, επισκευή στέγης, εσωτερικές βελτιώσεις, επισκευές και αναδιαρρυθμίσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση κελύφους, εγκαταστάσεις ενεργητικής  πυροπροστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, δίκτυα ιατρικών αερίων, καθώς και εγκαταστάσεις θέρμανσης – κλιματισμού.

Παράλληλα στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφιστάμενων  χώρων, ώστε να είναι εφικτή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου. Παράλληλα, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων θα επιφέρει μείωση στο κόστος λειτουργίας τους, δίνοντας τη δυνατότητα κάλυψης άλλων σημαντικών λειτουργικών αναγκών του νοσοκομείου.

Πέραν των εργασιών προβλέπεται και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κρεβάτια ασθενών, επιπλώσεις, ηλεκτρικές συσκευές και λοιπός εξοπλισμός), για την εύρυθμη λειτουργία των αναβαθμισμένων χώρων των κτιρίων 3 και 4.