Υγεία

9/10/18 11:56

τελ. ενημ.: 9/10/18 13:05

ΒΙΝΤΕΟ | Αντιδρά ο ΣΕΣΝΟΧ στην περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά, αύριο Τετάρτη, ο ΣΕΣΝΟΧ, καθώς οι εργαζόμενοι του διαμαρτύρονται για τη μη κατάργηση  του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γ. Παμπαδοχυτός, πλαισιωμένος από την αντιπρόεδρο, Μ. Σαραντινίδη, και την γραμματέα, Ο. Κουβαρά,  το πρωί της Τρίτης, τόνισε τη σημαντικότητα του επιδόματος για τους εργαζομένους αυτού του κλάδου. «Θεωρούμε αναγκαίο αυτό το επίδομα. Κάθε χρόνιο ακούμε τα ίδια, αναφορικά με την κατάργηση του και ανησυχούμε. Μπορεί να μην είναι κάποιο τεράστιο ποσό, αλλά για τη σημερινή εποχή με αυτά τα δεδομένα είναι βοηθητικό», ανέφερε ο πρόεδρος και συμπλήρωσε η κ. Σαραντινίδη, «όχι απλά απαιτούμε την μη κατάργηση του επιδόματος, αλλά ζητούμε να το πάρουν και εργαζόμενοι που δεν το λαμβάνουν μέχρι στιγμής.  Για παράδειγμα ο φυσικοθεραπευτής που μπαίνει καθημερινά σε θαλάμους δεν το παίρνει, ενώ θα έπρεπε».

Συνεχίζεται η έλλειψη προσωπικού

Με τα προβλήματα να συνεχίζονται στο Σκυλίτσειο, οι εργαζόμενοι του προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στην ομαλή λειτουργία του. «Το ζήτημα του ελλιπούς μόνιμου προσωπικού μας απασχολεί καιρό τώρα και πρέπει να λυθεί άμεσα. Επίσης πολλές συμβάσεις λήγουν σταδιακά και οι συμβασιούχοι ανησυχούν για το μέλλον», υπογράμμισαν.

Σχόλια άρθρου: 0