31.5.2018 10:21

Αστυνομική έρευνα σε νοσηλευτές κατά την έξοδο τους από το «Σκυλίτσειο»!

• Γιατί … κατάπιε το περιστατικό ο κατά τα λοιπά λαλίστατος ΣΕΣΝΟΧ;

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε πριν μέρες στο Νοσοκομείο Χίου και αναστάτωσε τη λειτουργία του. Κατά την έξοδο τους από τον αύλειο χώρο του «Σκυλιτσείου» μετά τη λήξη της βάρδιας τους, νοσηλευτές είδαν αστυνομικούς να τους υποβάλλουν σε εξονυχιστικό έλεγχο δίχως να δίνουν επαρκείς εξηγήσεις.

Τα όργανα της τάξης προέρχονταν από την Ελληνική Αστυνομία κι όχι από τη φύλαξη του Νοσοκομείου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες που όφειλαν να διασταυρωθούν. Οι απόψεις ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό διίστανται. Ορισμένες κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη διαρροή νοσοκομειακού υλικού, ενώ άλλες ότι υπήρξε καταγγελία από ασθενείς για κλοπή προσωπικών αντικειμένων από τα δωμάτια τους.

Την πρώτη εκδοχή έρχονται να στηρίξουν πληροφορίες του «π» ότι περίπου σε ταυτόσημο χρονικό διάστημα που διενεργήθηκε ο έλεγχος, η διοικήτρια του «Σκυλιτσείου»,  είχε καλέσει τους προϊσταμένους των Νοσηλευτικών Τμημάτων και τους είχε εφιστήσει την προσοχή, καθώς η διοίκηση εκτιμούσε ότι υπάρχει σημαντική κατανάλωση νοσοκομειακών υλικών, που δεν αιτιολογούνταν από τον αριθμό των νοσηλευόμενων περιστατικών.

Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να αιτιολογήσει γιατί έπρεπε να στοχοποιηθούν αποκλειστικά οι νοσηλευτές, ενώ το Νοσοκομείο είναι ένας χώρος από τον οποίο καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες πρόσωπα.

Εξηγήσεις για τα κίνητρα που οδήγησαν στον πρωτοφανή αυτό έλεγχο είναι σε θέση προφανώς να δώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και ενδεχόμενα η διοίκηση του «Σκυλιτσείου».

Αξιοπερίεργη, ωστόσο, είναι η εκκωφαντική σιωπή του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος εμφανίζεται λαλίστατος σε σειρά περιπτώσεων και σιωπηρός για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δεν είναι δυνατόν να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη του. Τι συγκαλύπτεται πίσω από αυτή την υπόθεση; Θα αποφασίσουν οι έχοντες την ευθύνη να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ