9.3.2021 14:25

Ασφαλής η μέθοδος ανίχνευσης του ιού στα λύματα

Τα ¾ της Χίου αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα

Από τον Αύγουστο η ΔΕΥΑΝ φροντίζει με μια σειρά αναλύσεων να εξετάζει το ιικό φορτίο μέσα από τα λύματα. Η τελευταία ανάλυση ανατρέπει τα δεδομένα και δείχνει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου που αφορούν τον Covid-19. Η συγκεκριμένη ανάλυση προβλέπεται να διενεργείται σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Β. Μυριαγκός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το πόρισμα που αναφέρει ότι περίπου 400 άτομα ενδέχεται να νοσούν υπολογίστηκε με βάση έναν συγκεκριμένο τύπο. Η λήψη δειγμάτων θα συνεχίσει τακτικά κάθε εβδομάδα προκειμένου να ελεγχθεί η πορεία του ιικού φορτίου στα λύματα. Παράλληλα θα παραχωρήσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου οι επιστήμονες να ελέγξουν την έξαρση της πανδημίας.

Ο κ. Μυριαγκός θέλησε να τονίσει ότι η μέθοδος είναι ασφαλής και οδηγεί σε ρεαλιστικά πορίσματα.

«Το μέγεθος που μετράμε αφορά τα ¾ του πληθυσμού της Χίου. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη στοχευόμενη και σε σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια όπου μπορούν να ανιχνεύσουν το ιικό φορτίο» δήλωσε.

Εκτός από τα αξιόπιστα πορίσματα που προκύπτουν αποτελεί και την πλέον οικονομικότερη ενέργεια για τον εντοπισμό του ιού. Το χρονικό περιθώριο από την δειγματοληψία έως και το πόρισμα διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες.

Η ΔΕΥΑΝ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διενεργούνται παρόμοιες αναλύσεις και σε εξειδικευμένες μονάδες όπως είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή το Νοσοκομείο.

Τέλος ο κ. Μυριαγκός είναι πρόθυμος να διαθέσει τόσο στον ΕΟΔΥ όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Χίου τα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ