8.10.2018 9:32

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Χίου

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου οι οποίοι θα έχουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη παλιά παθολογική του νοσοκομείου στις 10:30.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσαν για την απεργία αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Tο Νοσοκομείο της Χίου, σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Στη νοσηλευτική υπηρεσία στις 223 θέσεις που προβλέπονται από τον οργανισμό υπηρετούν 123 άτομα. Στην ιατρική υπηρεσία αντίστοιχα στις 85 θέσεις που προβλέπονται υπηρετούν 57 άτομα. Στη διοικητική υπηρετούν 39 άτομα από τα 67, ενώ για το παραϊατρικό προσωπικό στις 69 προβλεπόμενες θέσεις σήμερα υπηρετούν 37 άτομα.    Τα τεράστια κενά  προσπαθούν να τα καλύψουν με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβασιούχους με μπλοκάκι όπου νέοι και νέες  εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.  Με αφορμή τους εκατοντάδες πρόσφυγες που επισκέπτονται για νοσηλεία το νοσοκομείο η κυβέρνηση  κατέφυγε στη λύση των συμβασιούχων  του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ουσιαστικά καλύπτουν  τις ήδη αυξημένες προϋπάρχουσες ανάγκες και κενά του Νοσοκομείου.  

Παράλληλα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι ανύπαρκτη και το νοσοκομείο καλείται μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, να αντιμετωπίσει τόσο την αυξημένη προσέλευση, λόγω κρίσης,  όσο και  τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από 1-3-2019 σχεδιάζει να καταργήσει όλους τους νόμους διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα εις βάρος των εργαζομένων, εν ονόματι της περιβόητης «εναρμόνισης» με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (αφού πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει το καθεστώς ΒΑΕ) …

Οι Εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι. Οι ελλείψεις είναι τραγικές σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου… Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της παθολογικής κλινικής με σαφές χρονοδιάγραμμα .
  • Όχι στην κατάργηση των ΒΑΕ. Ένταξη όλων των υγειονομικών σε αυτά.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, Ιατρικού Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού, Τεχνικής Υπηρεσίας, Διοικητικού και όλων των βοηθητικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.
  • Να ενισχυθούν   τώρα με  προσωπικό όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος της υγείας των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της εργασίας και την κόπωση.
  • Μονιμοποίηση  των συμβασιούχων  και επικουρικών εργαζομένων, καθώς εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Στελέχωση  του νοσοκομείου με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
  • Στελέχωση και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του ΕΚΑΒ, του ΚΕΦΙΑΠ και του Ψυχαργώ.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγωνμεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ