24.7.2019 11:26

Ανοιχτή επιστολή στον υπ. Υγείας στέλνει το Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ.

Για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν -κυρίως- οι κάτοικοι της Χίου και έπειτα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χίου μιλούν τα μέλη του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. στην ανοιχτή επιστολή που στέλνουν στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με την ελπίδα να ακουστούν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση του νησιού μας στον τομέα της υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Σήμερα, η περίθαλψη των κατοίκων του νησιού της Χίου, της Αιγνούσας και των Ψαρών και οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων απαιτούν άμεσες πράξεις.

Με αφορμή τα (3) τρία τραγικά περιστατικά της Κυριακής 7-7-2019, καθώς και την αδυναμία του ΕΚΑΒ Χίου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του (εξιτήρια κλινικών) εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του, την ώρα που οι κλινικές στενάζουν να εξασφαλίσουν κλίνες για νέες εισαγωγές ασθενών,  αναδεικνύεται  δυστυχώς για μία ακόμα φορά η ανεπάρκεια του Υγειονομικού Συστήματος στο ακριτικό Αιγαίο.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις και διεκδικήσεις μας στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσκαλούμε – προκαλούμε το νέο Υπουργό να δει από κοντά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, ασθενείς και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, τα Κέντρα Υγείας και αγροτικά περιφερειακά ιατρεία. 

Με τους ρυθμούς εργασιών, για την αποπεράτωση των κτηρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου να είναι κατώτερες των περιστάσεων και των αυξημένων  αναγκών περίθαλψης .

Η παθολογική κλινική  συνεχίζει να ασφυκτιά και οι εργαζόμενοι  αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και λόγω των συνθηκών περίθαλψης εξαιτίας της ανεπάρκειας κλινών.

Τα κτήρια έπρεπε να έχουν αποπερατωθεί χθες! Δεν μπορεί να ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των νοσηλευτικών υπηρεσιών!

Το λιγοστό και εξουθενωμένο προσωπικό, αναγκάζεται να εντατικοποιεί τους ρυθμούς εργασίας του, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, να βρίσκεται στη βάρδια με ελλιπή σύνθεση, να βιώνει τις δύσκολες καταστάσεις των ασθενών και η ανεπάρκεια του συστήματος να το εμποδίζουν να δίνει λύσεις.

Να δουλεύει και να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όμως να δουλεύει με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας  (ΟΑΕΔ,  συμβάσεις έργου κλπ) και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του. Με τη λήξη δε των συμβάσεων των συναδέλφων η λειτουργία του νοσοκομείου θα βρεθεί κάτω από τα όρια  ασφαλείας και ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές θα είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.  

 Όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, δια της Διοίκησης του Νοσοκομείου «έδειξαν το ενδιαφέρων τους» για τη στελέχωση  με το απαιτούμενο προσωπικό των κλινικών του Νοσοκομείου μας!!!

Με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς στερούν την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Ο λαός του νησιού δια των φορέων του πρέπει να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να στελεχωθούν πλήρως με το απαραίτητο μόνιμο Νοσηλευτικό, Ιατρικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, όλες οι κλινικές και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.

Καμία ανοχή στον εμπαιγμότων κυβερνώντων.

Οι ανθρώπινες ζωές πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών

Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία 

Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες  

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Απαιτούμε τη δημιουργία  σύγχρονων κλινικών  πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από το κρατικό Προϋπολογισμό.

Άμεση στελέχωση  του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                   ΚΟΥΒΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ