20.4.2021 11:33

Ζεστό χρήμα σε όσες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 21,70

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από Covid19 μέσω της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης το πλαφόν για την χρημοτοδότηση είναι οι επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 21,70.

Συνολικά υποβλήθηκαν 3.823 αιτήσεις με προϋπολογισμό 89.904.000 εκ. ευρώ και από αυτές εγκρίθηκαν οι 1.785 με προϋπολογισμό 40.052.000 εκ. ευρώ.

Όπως ειπώθηκε ήταν ένα αδιάβλητο σύστημα βαθμολόγησης, όπου η κάθε επιχείρηση ήξερε από την αρχή την βαθμολογία της ενώ η αξιολόγηση έγινε από ανεξάρτητους αξιολογητές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία ενστάσεων εντός 5 ημερών και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης,  θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους Περιφερειάρχες ώστε να κατατεθεί από κοινού αίτημα προς την κυβέρνηση να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, λόγω έλλειψης πόρων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ