1.11.2023 18:16

Το Βόρειο Αιγαίο στο στόχαστρο της κακοκαιρίας "Π" λένε οι μετεωρολόγοι

Σε αυξημένη επιφυλακή για την κακοκαιρία που πλησιάζει είναι η Πολιτική Προστασία, με την ΕΜΥ να μελετά τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για να εκδώσει τις επόμενες ώρες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Mega, «αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού».

Για την κακοκαιρία τύπου «Π» μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης που αναμένεται να φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ωστόσο, εξήγησε ότι σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π», καθώς περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του θα μείνουν ανεπηρέαστες. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά την Παρασκευή, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ένα πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει βροχές σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει γρήγορα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ