29.2.2024 15:44

Το Περιφερειακό Συμβούλιο «μπλόκαρε» τη δημιουργία λατομικών ζωνών στη Βόρεια Χίο

Φρένο στην δημιουργία νέων λατομικών ζωνών έβαλε με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, το οποίο συζήτησε διεξοδικά το θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα της Π.Ε. Χίου.

Το θέμα επανήλθε ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Σώματος, με τον τίτλο: «Τροποποίηση Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου για την Αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών περιοχών στη Π. Ε. Χίου».

Συνολικά κατατέθηκαν 3 προτάσεις:

  • Η πρώτη του Π. Βρουλή που τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας νέων λατομικών ζωνών στη Χίο, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη σε αδρανή υλικά.
  • Η δεύτερη, κατατέθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλη, η οποία ζήτησε να μην αποσταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση αίτημα για νέες ζώνες με δεδομένο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, προς το παρόν δεν πείθεται για την αναγκαιότητά τους.
  • Και η τρίτη που αφορούσε στην αναβολή του θέματος.

Τελικά η πρόταση της Αναστασίας Αντωνέλλη υπερψηφίστηκε από 16 συμβούλους, δηλαδή την πλειοψηφία του συνδυασμού Μουτζούρη, τη ΛΑ.Σ. και τον συνδυασμό Χοχλάκα.

Η πρόταση Βρουλή, ψηφίστηκε από 13 συμβούλους και συγκεκριμένα από 4 συμβούλους του συνδυασμού Μουτζούρη και όλους τους συμβούλους της παράταξης Στεφανή.

Δύο περιφερειακοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπερ της απόσυρσης του θέματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ