27.11.2020 17:32

Νέα παράταση στο «Εξοικονομώ» ζητά για το Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Μουτζούρης

Τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για το Βόρειο Αιγαίο, εντός του 2021, ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Αναλυτικά αναφέρει:

 Μετά και  από σχετικό αίτημα του Π.Τ ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ ως Περιφερειακή Αρχή  υποστηρίζουμε  την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ  για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021.

Είναι γεγονός πως οι συνθήκες που επικρατούν λόγω  της πανδημίας του Κορωναϊού  στις νήσους του Βορείου Αιγαίου δυσκολεύουν  την συμμετοχή στο πρόγραμμα  μεγάλης μερίδας πολιτών.  Είναι απαραίτητη λοιπόν  η  μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ  για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021 καθώς εξαιτίας  της επικινδυνότητας  του ιού και της αύξησης των κρουσμάτων  καθίστανται ιδιαιτέρως χρονοβόρες, επικίνδυνες   και δύσκολες στην  πραγματοποίησή τους  οι απαραίτητες διαδικασίες .Επιπλέον όπως  γνωρίζετε η Περιφέρεια Β.Α  αντιμετωπίζει τις  επιπτώσεις σημαντικών ζητημάτων  όπως είναι η υγειονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση  αλλά και οι  επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων του σεισμού και των πλημμυρών σε Σάμο και Λέσβο, άλλωστε η νήσος  Σάμος όσο και  οι Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου και Καλλονής Λέσβου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε το ανωτέρω αίτημα, το οποίο είναι λογικό και θα βοηθούσε  πολύ τους  ακρίτες  νησιώτες κατοίκους  της Περιφέρειας , οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα και έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη του Κράτους δεδομένης και της  ιδιαίτερα δύσκολης  για τα οικονομικά τους συγκυρίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ