2.6.2020 18:15

Μπλόκο Βρουλή στο άνοιγμα της γραμμής Χίου – Τσεσμέ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ασκεί βέτο ακόμα και για το εμπορικό τμήμα των γραμμών

Στην κάθετη αντίθεση του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή προσκρούουν οι ασφυκτικές πιέσεις των Τούρκων για άνοιγμα της γραμμής Χίου – Τσεσμέ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ζήτημα απασχόλησε ξανά τις αρχές το πρωί της Τρίτης 2/6, με τις τουρκικές εταιρείες να πιέζουν να περάσουν εμπορεύματα μέσω Χίου, με Τούρκους οδηγούς νταλικών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, σε ενημέρωσή του προς τις αρχές επισημαίνει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να παρακάμψει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αφού με βάση Κοινή Υπουργική Απόφαση αλλά και τις οδηγίες που έλαβε από το Τμήμα Ταξιδιωτικής Ιατρικής, σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπεται στην ελληνική επικράτεια η είσοδος από την Τουρκία οδηγών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ζήτημα της μεταφοράς εμπορευμάτων από την Τουρκία, μάλλον παραπέμπεται εκ νέου στις καλένδες, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να απαντήσει πότε θα ανοίξει και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου – Τεσμέ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ