21.2.2024 14:29

Από το καλοκαίρι του 2025 η σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη (video)

Την πρόθεση της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου που θα συνδέει τα νησιά της Περιφέρειας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά από το καλοκαίρι του 2025, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, από τη Χίο όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 21/2/2024.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση στη Μυτιλήνη με τα στελέχη της εταιρείας κατά την οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα δρομολόγια της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα στελέχη της, η εταιρία καλύπτει αυτή την στιγμή την γραμμή Ρόδου – Σάμου και Ικαρίας και στόχος είναι να επεκτείνει την σύνδεση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους λιμένες αυτές της Χίου, της Λέσβου της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει από φέτος η διασύνδεση αυτή, κάτι που θα συζητηθεί σε προσεχή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων το προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ