16.2.2021 15:41

Αλλά είπε ο Μπουγδάνος στο ΔΣ άλλα λέει ο Περιφερειάρχης

Ανακοίνωση μετά τη δημόσια δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ότι η Περιφέρεια θα προτείνει χώρο για νέα δομή, αν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Σε αυτή αφού αναλύει την θέση της περιφέρειας, καταλήγει ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα να προτείνει χώρο για νέα μικρή δομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι εξελίξεις όπως προέκυψαν στη χτεσινή κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Xίου οδηγούν στον μονόδρομο της συνεργασίας όλων μας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Με αταλάντευτη τη θέση της Περιφέρειας για καμία Δομή έστω και προσωρινή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κρατάμε ζωντανό τον διάλογο όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου διευκρινίζει ότι, όπως αναφέρεται και στην κοινή δήλωση των 4 Αντιπεριφερειαρχών Χίου ( Μπουγδάνος, Βρουλής, Νύκτας, Καμπούρης) της 22-01-2021, απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση χώρου για την δημιουργία αποκλειστικά και μόνον χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμου κέντρου φιλοξενίας πληθυσμού, είναι η ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης των νήσων από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και η διαρκής φύλαξη των συνόρων.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αρμοδιότητα να προτείνει θέση για δημιουργία της μικρής αυτής εγκαταστάσεως.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ