10.8.2023 9:40

Άκρως επιτυχημένη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο νησί των Ψαρών

Άμεση ήταν η επέμβαση πολιτών και Δήμου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 8 Αυγούστου σε έκταση πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στην Ηρωική Νήσο Ψαρών. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ψαρών

Τα δύο πλέον πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος μας επιχείρησαν άμεσα, συνδράμοντας την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει παριστάμενοι, βλέποντας τις πρώτες φλόγες.

Εργαζόμενοι, εθελοντές και πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα το συμβάν να αντιμετωπιστεί άμεσα και να κατασβεστεί η φωτιά με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να πάρει διαστάσεις και χωρίς να κάψει μεγάλη έκταση, δεδομένων και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 

«Με το σωστό συντονισμό, την άψογη συνεργασία και την αγάπη που επιδεικνύουν όλοι στην κοινή προσπάθεια για το καλό του νησιού μας, επετεύχθη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η κατάσβεση της φωτιάς και αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, εκφράζοντας και τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχή έκβαση του έκτακτου και δυσάρεστου γεγονότος. 

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι δεδομένης της αντιπυρικής περιόδου που είναι σε ισχύ μέχρι την 31η Οκτωβρίου, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Μια μικρή αμέλεια ή απροσεξία μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Τηρούμε με ευλάβεια τους κανόνες Πολιτικής Προστασίας και προστατεύουμε το νησί μας, τις περιουσίες μας και τις ζωές μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ