24.5.2023 17:25

4ημερη εκδρομή σε Ρόδο - Σύμη - Μαρμαρίδα με το Sunrise Tours

15-18/06/23 ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ «ΕΛΠΙΖΩ»

1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ - Μαρμαρίδα - Ρόδος

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07. 30 π. μ. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου προς Τσεσμέ στις 08. 00. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και επιβίβαση σε πούλμαν με τελικό προορισμό τη Μαρμαρίδα με ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 17.00 αναχώρηση προς Ρόδο. Άφιξη στη Ρόδο μετά από 1 ώρα περίπου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MANOUSSOS στο κέντρο της πόλης Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ρόδος - Σύμη - Ρόδος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο λιμάνι της Ρόδου και στις 08. 30 αναχώρηση με προορισμό τον Πανορμίτη Σύμης. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Δωδεκανήσων. Το μοναστήρι, που ενίσχυσε την Ελληνική Επανάσταση σύμφωνα με την παράδοση, γεμίζει το φυσικό λιμανάκι με το επιβλητικό καμπαναριό και τα αμέτρητα κελιά μέσα στο πράσινο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ασυμοντυμένη εικόνα του Ταξιάρχη. Στη συνέχεια αναχώρηση από τον Πανορμίτη για το κεντρικό λιμάνι της Σύμης. Η Σύμη έχει παραμείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική ομορφιά σε πρότυπο νησιώτικο στυλ. Καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι της Σύμης, η εικόνα που αντικρίζετε με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Στο Γιαλό ξεχωρίζει το Ρολόι (1881) αλλά και το άγαλμα του μικρού Ψαρά, το Μιχαλάκι, ενώ δίπλα στο ρολόι βρίσκεται το κτίριο της Αστυνομίας, κατάλοιπο της αρχιτεκτονικής των χρόνων της Ιταλοκρατίας. Κατόπιν αρχίζουν οι καφετέριες, τα καταστήματα με τα είδη λαϊκής τέχνης και οι ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιπλέον εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ναυτικής τέχνης, καθώς επίσης και τον Άγιο Ιωάννη, τη Μητρόπολη του νησιού με το θαυμάσιο βοτσαλωτό προαύλιο και το πέτρινο καμπαναριό. Στις 16. 30 αναχώρηση προς Ρόδο, όπου θα φθάσουμε στις 18. 00. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά μεσαιωνική πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του κάστρου. Το συναντάμε στο τέρμα της οδού των Ιπποτών, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Κτίστηκε στο τέλος του 7ου αιώνα με σκοπό να γίνει η Ακρόπολη του πρωτοβυζαντινού «φρουρίου». Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περίφημη οδό των Ιπποτών. H μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του νησιού, καθώς κατοικείται μέχρι σήμερα και γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Απέκτησε τη σημερινή της μορφή από το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη το 14o -15ο αιώνα μ. Χ. Επιστροφή ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Ρόδος - Μαρμαρίδα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το γραφικό Μανδράκι και το εντυπωσιακό Ενυδρείο συνεχίζουμε για το μοναστήρι του λόφου της Φιλέρημου, κοντά στην πόλη της Ρόδου, από τη δυτική πλευρά. Πρόκειται για παλαιοχριστιανική βασιλική στην οποία ανήκει και το παρακείμενο βαπτιστήρι σε σχήμα σταυρού, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκονται και ερείπια από την αρχαία πόλη της Ιαλυσού, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο Ναός της Αθηνάς της Αθηνάς Πολιάδος. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του λόφου και περπατώντας τον λεγόμενο δρόμο του «Μαρτυρίου», ένα πλακόστρωτο μονοπάτι ιταλικής κατασκευής με παραστάσεις από το δράμα του Χριστού, καταλήγετε στον εντυπωσιακό Εσταυρωμένο ύψους 16 μέτρων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η θέα από ύψος 267 μέτρων είναι εκπληκτική. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας. H ιστορία θέλει την εικόνα της Παναγιάς της Τσαμπίκας να έρχεται στη Ρόδο από την Κύπρο, από το Μοναστήρι της Παναγιάς του Κύκκου. Επόμενος μας σταθμός είναι η παραδοσιακή πόλη της Λίνδου, ένα μοναδικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, που έχει κηρυχτεί διατηρητέο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Η Λίνδος υπήρξε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με το μεσαιωνικό, βυζαντινό και αραβικό στυλ να δημιουργούν μαζί την ξεχωριστή αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Σκαλιστά υπέρθυρα, λιθόστρωτες αυλές, περίτεχνα ζωγραφισμένα ταβάνια, πολύχρωμες τοπικές κεραμικές πλάκες και ξύλινα ντιβάνια που καλύπτονται με χαλιά και κεντήματα γάμου, καθιστούν τα σπίτια της Λίνδου μοναδικά ( 16ος -18ος αιώνας). Κατά την περιήγηση μας θα επισκεφθούμε το καπετανόσπιτο του Παπακωνσταντή, την εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες του 15ου αιώνα στο κέντρο του χωριού και τον «τάφο του Κλεόβουλου», ένα τυμβοειδές κτίσμα του 6ου π. Χ. αιώνα που στην πραγματικότητα είναι ένα ταφικό μνημείο μιας πλούσιας οικογένειας της Λίνδου. Το απόγευμα επιστροφή στο λιμάνι της Ρόδου και στις 17. 00 αναχώρηση προς Μαρμαρίδα. Μετά από 1 ώρα άφιξη στη Μαρμαρίδα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Μαρμαρίδα - Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση προς Τσεσμέ με ενδιάμεσες στάσεις. Αναχώρηση προς Χίο στις 19.00.

 

Τι σας προσφέρουμε:

 1. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος -Τσεσμέ -Χίος
 2. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδος –Σύμη –Ρόδος
 3. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μαρμαρίδα –Ρόδος –Μαρμαρίδα
 4. Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 5. Συνοδός -ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 6. 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο ΜΑΝΟΥΣΟΣ στην πόλη της Ρόδου
 7. 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Μαρμαρίδα /all inclusive
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 9. Φόρος διαμονής

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 2. Γεύματα σε τοπικά εστιατόρια

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 

SUNRISE TOURS

Κεντρικό: Κανάρη 28

Υποκατάστημα: Λ. Αιγαίου 10

Τηλ: 22710 41390, 81311

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ