20.6.2022 15:00

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα για τους συνταξιούχους

Εικόνα: Φωτογραφικό Αρχείο «π»

Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έρχεται τις επόμενες ημέρες για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022, για το οποίο γίνονται ήδη αιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, το νέο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα αφορά 25.000 δικαιούχους, συνταξιούχους.

Όπως είπε στο MEGA ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα… Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί». Βέβαια, ο ίδιος έδωσε το στίγμα για το πώς και πού θα γίνουν οι αιτήσεις των ωφελούμενων.

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη, μιας και αφορά λιγότερους δικαιούχους, όμως φαίνεται πως θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα του gov.gr και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να έχουν τους κωδικούς του Taxisnet.

Επίσης, παρότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις, θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα η διαδικασία και θα μπορέσουν να ωφεληθούν από 1η Αυγούστου και οι συνταξιούχοι, όπως γίνεται και με τους ανέργους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που «τρέχει» ήδη.

Πηγή: Reader.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ