11.4.2022 14:00

«Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Σμύρνη είναι μία διεθνής αγορά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δυναμική που δημιουργεί μία στενότερη τουριστική συνεργασία μεταξύ Χίου και Σμύρνης, έδωσαν μέσα από συνέντευξή τους ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Αυγουστής Νεαμονίτης με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Και οι δύο, απάντησαν στους διαδικτυακούς επικριτές της παρουσίας της Χίου στη γειτονική μεγαλούπολη, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η Σμύρνη είναι μία διεθνής αγορά με ένα διεθνές αεροδρόμιο».

Όπως υπογράμμισε ο Αυγουστής Νεαμονίτης, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, ναι μεν δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει όλους τους Τούρκους οικονομικά αφού οι περισσότεροι επιλέγουν να πληρώνονται είτε σε ευρώ είτε σε δολλάρια.

«Μην ξεχνάμε ότι στην απέναντι πλευρά, τα τουριστικά πρακτορεία δουλεύουν με επισκέπτες από όλο τον κόσμο», είπε.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνης Μαϊστράλη, η οποία υπογράμμισε ότι στόχος της Χίου θα πρέπει να είναι η πολυήμερη διαμονή των επισκεπτών από την Τουρκία είτε πρόκειται για Τούρκους Πολίτες, είτε πρόκειται για πολίτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται την Τουρκία.

Αυτό όπως είπε, μπορεί να γίνει μόνο εάν η Χίος σταματήσει να περνάει την ιδέα στους γείτονες ότι το νησί εξαντλείται στην Απλωταριά και στα μαστιχοχώρια.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ