24.4.2023 13:28

2.650 Τούρκοι επέλεξαν Χίο για την αργία του Μπαϊραμιού- Βίντεο

"Πάγιο αίτημα η επίσπευση των διαδικασιών για την γρηγορότερη και φθηνότερη Visa σε Τούρκους πολίτες αλλά η απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών"

Ικανοποίηση και χαμόγελα στην τοπική οικονομία σκόρπισαν εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες που επέλεξαν τη Χίο, ως τουριστικό προορισμό για την τουρκική αργία του Μπαϊραμιού.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία και υπεύθυνο των Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Μούνδρο, ο αριθμός των συνολικών επισκεπτών που πέρασαν την πύλη της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου της Χίου, έφθασε του 2.650 Τούρκους επισκέπτες με τους περισσότερους από αυτούς να φθάνουν στο νησί για το τριήμερο από Παρασκευή 21/4 έως και την Κυριακή 23/4.

Την ικανοποίησή του για τις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών εξέφρασε μέσω του «π» και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας.

«Για τα δεδομένα του 3ημέρου ήταν πάρα πολύ καλά. Εκτιμώ ότι η κίνηση από την Τουρκία μέχρι και το Φθινόπωρο θα παραμείνει αυξημένη χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Βεργίνας, εστίασε και στο θέμα των διαδικασιών έκδοσης Visa για Τούρκους πολίτες λέγοντας ότι από το 2019 μέχρι σήμερα, οι φορείς ζητούν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να βελτιωθούν οι διαδικασίες ώστε οι Τούρκοι επισκέπτες να έρχονται στα νησιά με λιγότερη γραφειοκρατία αλλά και λιγότερα χρήματα.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, η τελική απόφαση εναπόκειται μόνο στο Υπουργείο Εξωτερικών που είναι το καθ ύλην αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ