8.5.2023 13:15

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και στην Παιδεία;- Εκδήλωση στο Αντίβαρο την Τετάρτη 10/5

Την προσεχή Τετάρτη 10 Μαΐου (7.00 μ.μ.) συζητάμε στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο για τους «πειραματισμούς» της Κεραμέως και το παραμύθι της αξιολόγησης: Εξετάζουμε τι σημαίνει η μετατροπή του 2ου δημοτικού σχολείου Χίου σε «πειραματικό» αλλά και για τον χαλκά της δήθεν «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στις 7 μ. μ. στον Κοινωνικό Χώρο «Αντίβαρο» (Καλοπλύτου 44) συζητάμε με γονείς και εκπαιδευτικούς για τα «πειραματικά» σχολεία και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Θα συζητηθεί η απόπειρα της κυβέρνησης να κατηγοριοποιήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία, καταρχήν με την λεγόμενη ατομική αξιολόγηση που ξεκίνησε με τους νεοδιόριστους. Θα συζητήσουμε ακόμα για την επιβολή της μετατροπής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε πειραματικό, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των ίδιων των εκπαιδευτικών του.

Μέρος της κουβέντας μας θα επικεντρωθεί στις ιδεολογικές και πολιτικές προεκτάσεις που έχει η αξιολόγηση καθώς και την σχέση της με μια ευρύτερη προσπάθεια κοινωνικού ελέγχου και πειθάρχησης. Με τη γενικότερη αναταραχή στο παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία, γεγονός που δεν φαίνεται να προβληματίζει την κυβέρνηση, οδεύουμε σε μια εκπαίδευση με σκοπό την στείρα αποταμίευση γνώσεων, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε επίφαση παιδαγωγικής ελευθερίας και δημιουργικότητας.

Τη συζήτηση ανοίγουν οι:

- Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, γονέας μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου Χίου

- Θανάσης Καραπούλιος, εκπαιδευτικός δευτερόβαθμιας

- Μάρκος Σκούφαλος, Δάσκαλος - κοινωνιολόγος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ