24.2.2016 12:29

Ζωντάνεψε η Σεβάς Χανούμ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

παρουσίασαν με επιτυχία την προηγούμενη Παρασκευή,  την μουσικο θεατρική παράσταση «Σεβάς Χανούμ-Η Ωραία του Περάν» βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Χρονά.

Το έργο μετέφερε το παρευρισκόμενο κοινό στην δεκαετία του 1980, την εποχή δηλαδή που η κατά κόσμον  Σεβαστή Παπαδοπούλου(Σεβάς Χανούμ ήταν το ψευδώνυμο που της είχε δώσει ο Τζίμης ο Χονδρός, για να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που ερμήνευε) μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Χρονά για την ζωή της. Η Σεβάς άφησε τα σαλονικιώτικα στέκια και κατέβηκε στην πρωτεύουσα κυνηγώντας το όνειρό της να γίνει λαϊκή τραγουδίστρια. Ο δρόμος προς την επιτυχία, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η Σεβάς ήταν η  γυναίκα που λάτρεψε τον Στέλιο Καζαντζίδη και αποθεώθηκε στα λαϊκά στέκια της πλατείας Βάθη και της Ομόνοιας. Μια γνήσια ασυμβίβαστη ερμηνεύτρια, η οποία δεν σταματούσε να ζει στην κόψη του ξυραφιού. Πέθεανε  στις 19 Μαΐου 1980, ξεχασμένη από όλους, απομονωμένη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού φύγει από τη ζωή, σχεδίαζε την επάνοδό της. Δεν πρόλαβε όμως.

Τα μέλη του ΆΡΤΙΟΝ κατάφεραν με επιτυχία να παρουσιάσουν την ζωή της Σεβάς και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς την Παράγκα. 

Οι φωτογραφίες είναι του Τόλη Φλιούκα

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ