19.1.2016 9:11

«Το ξωτικό με το παράξενο όνομα» στο Ομήρειο από τον σύλλογο ΑΡΤΙΟΝ

Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι με τίτλο «Το ξωτικό με το παράξενο όνομα» θα παρουσιάσουν το σαββατοκύριακο στο Ομήρειο τα μέλη του συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ.

«Το ξωτικό με το παράξενο όνομα» είναι παραλλαγή  ενός παραμυθιού  των Αδελφών Γκριμ και έχει παρουσιαστεί με διαφορετικούς κάθε φορά τίτλους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

«Είναι η δεύτερη φορά που θεατροποιώ  παραμύθι και συνήθως επιλέγω  κλασικά εικονογραφημένα παλιά παραμύθια που είναι ευκολότερο να μεταφερθούν στη σκηνή», δηλώνει στον «π» η Βάσω Κρητάκη που επιμελήθηκε την σκηνική σύνθεση της παράστασης.

Το ξωτικό είναι η προσωποποίηση των δυσκολιών και εμποδίων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο άνθρωπος. «Προσπαθώ να επιλέγω έργα διδακτικά και  ψυχαγωγικά για το κοινό. Κάνω ενδελεχή έρευνα σε σπάνιες εκδόσεις εικονογραφημένων παραμυθιών και παρουσιάζω αυτά που δεν είναι πολύ γνωστά και διαφημισμένα για να τα γνωρίσει και το κοινό», είπε η Βάσω Κρητάκη.

Παράλληλα υπογράμμισε την στήριξη που παρέχουν στον σύλλογο ΑΡΤΙΟΝ οι υπόλοιπες θεατρικές ομάδες του νησιού με την παραχώρηση των κοστουμιών και υλικών που απαιτούνται για τις παραστάσεις. «Ο σύλλογός μας δεν λαμβάνει επιχορηγήσεις για τις θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει και καλείται να καλύψει τις δαπάνες από δικά του έσοδα που δυστυχώς είναι από ελάχιστα ως ανύπαρκτα. Ευτυχώς όμως υπάρχει στήριξη από επιχειρήσεις και άλλους φορείς και έτσι ολοκληρώνονται με επιτυχία οι δράσεις», κατέληξε η ψυχή του ΑΡΤΙΟΝ Βάσω Κρητάκη, συμπληρώνοντας ότι δίδεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του συλλόγου να ξετυλίξουν τα δημιουργικά τους ταλέντα.

 

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στο Ομήρειο. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ