3.8.2023 20:14

Βιβλιοπαρουσίαση - «Πολύ αργά για το Αϊδίνι» - Βίντεο

Το βιβλίο του «Πολύ αργά για το Αϊδίνι», μια συναρπαστική περιπέτεια εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, παρουσιάζει ο Συγγραφέας Κώστας Στοφώρος στην Art Gallery Des (στον χώρο τέχνης Δες) της Δέσποινας Σταθάκη στην πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο της Χίου, την Παρασκευή στις 8μμ, στα πλαίσια της έκθεσης ζωγραφικής της Δέσποινας με θέμα «Ελληνικές Ιστορίες» που θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι 31 Αυγούστου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Ζούρας Θεολόγος-Εκπαιδευτικός και η Νίκη Σγουρέλη Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας και την συζήτηση της παρουσίασης θα συντονίσει η Εικαστικός Δέσποινα Σταθάκη.

Σε συνέντευξή του στον «ΠΟΛΙΤΗ» ο Συγγραφέας Κώστας Στοφώρος μιλώντας για το βιβλίο, είπε ότι είναι η ιστορία του παππού του (που άφησε γραπτώς τις αναμνήσεις του για τις δυο σφαγές του Α'ι'δινίου) διανθισμένη με πολλά στοιχεία μυθοπλασίας με πράγματα που είναι πάντα μέσα στη ζωή μας όπως ο έρωτας, τα παιχνίδια, η τέχνη...και η εύθυμη πλευρά της καθημερινότητας που αναγεννά τις ζωές όλων μας...και που πάντα συντόνιζε την πλούσια πολιτιστική ζωή και δράση όλων των Μικρασιατικών πόλεων (παιδιά της κοσμοπολίτισας Σμύρνης) με το δημιουργικό Ιωνικό πνεύμα που χτυπά στις καρδιές των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα περισσότερα βιβλία του Κώστα Στοφώρου απευθύνονται σε εφήβους, νέους και παιδιά και διαβάζονται ευχάριστα παρόλο που πάντοτε αποτελούν μια ιστορική καταγραφή γεγονότων. Το παρόν βιβλίο ξεκινά με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος από τον «Πανιώνιο» το 1998 (αναφέροντας τον παππού του συγγραφέα ως φιλαθλο και οπαδό του Πανιωνίου με θέρμη)... μιλάει για μαθητικούς έρωτες...ραβασάκια...και για μια Θεατρική Παράσταση με θέμα το «Ριγγολέτο» στο Θέατρο της Σμύρνης που παρακολούθησαν όλοι οι Σμυρνιοί και πολύς κόσμος από τις γύρω πόλεις...παρόλο το χαμό που επικρατούσε τότε με τα γεγονότα που έφεραν τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Κώστας Στοφώρος αγαπάει τη Χίο και το Κάστρο της...που τον ''μάγεψαν''(τοπία, οικισμοί και άνθρωποι)...έχει γράψει και δύο βιβλία(περιπετειώδη διηγήματα) που διαδραματίζονται στη Χίο...είπε για τη Δέσποινα Σταθάκη ότι είναι ''μια μοναδική καλλιτέχνης'' που τον έφερε κοντά με την τέχνη της που τον άφησε ''έκθαμβο'' και είχε την ευκαιρία να την απολαύσει στην προ ολίγου καιρού έκθεση ζωγραφικής ''Σμυρνιές'' στην Αθήνα.

Ευχαρίστησε τον ''Πολίτη'' που ανάρτησε (αναφέροντας την πηγή) διαδικτυακά άλμπουμ φωτογραφιών του συγγραφέα από ταξίδι του στη Χίο...και ευχαρίστησε το βιβλιοπωλείο ''Πυξίδα'' και τις Εκδόσεις ''Αρτέον'' που υποστηρίζουν την εκδήλωση της παρουσίασης στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 4  Αυγουστου 2023 στον Χώρο Τέχνης ''Δες'' στο Κάστρο της Χίου.

Δημήτριος Γ. Ζαφείρης

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ