1.2.2024 17:45

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου πάντα φρέσκο ομορφαίνει τον Φεβρουάριο

Το '' Μουσικό Φεστιβάλ Χίου '' ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου... κι έρχεται πάλι, μες το Χειμώνα, να ομορφύνει για άλλη μια φορά τις μέρες μας και να εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή του νησιού μας, μελωδικά και πνευματικά (συνδυασμένο αυτή τη φορά και με άλλες συγγενείς τέχνες, κινηματογράφο χορό, όπερα... ).

Σχετική συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της χειμερινής και πολύ ευχάριστης έκδοσης του '' Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, έδωσαν το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του φεστιβάλ, οι γνωστοί μας και διεθνώς αναγνωρισμένοι Μουσικοί του νησιού μας, Όλγα Holdorff Μυριαγκού ( Βιολονίστρια-Εκπαιδευτικός ) και Λευτέρης Βενιαδης ( Συνθέτης-Πιανίστας ).

Αυτή τη φορά το πρόγραμμα περιλαμβάνει, '' Συναυλία Μουσικής Δωματίου '' με Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χίου και την Όλγα Holdorff Μυριαγκού το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, '' Λύνοντας, δένοντας και ρυθμούς γυρεύοντας... '' - Ένα μουσικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα πάλι στο Ομήρειο, στη συνέχεια, μια '' Μουσική Συνάντηση - Συναυλία Κλασικής Μουσικής '' με Νέους Σολίστ του Ινστιτούτου JULIOUS STERN ( UDK BERLIN ) και Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο Ομήρειο στις 9 το βράδυ, ακολούθως μια εκδήλωση με προπώληση εισιτήριο... '' DUAL NATURE & BEYOND... GIORGOS TABAKIS, REBECCA TRESCHER '' - Πράξεις ισορροπίας ανάμεσα σε JAZZ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ETHNIC Μουσική την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου '' Κοραής ''. Ακόμη την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, θα δούμε μια ταινία με τίτλο '' Η ΤΡΑΒΙΑΤΑ, ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ '' - Κινηματογραφική Προβολή σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου. Η ταινία δείχνει, πως ένα παιδί μέσα από τη μουσική ( γνωριμία - ενασχόληση ) βρίσκει το δρόμο του και αναβαθμίζει τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους. Και τέλος το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 7 με 9 το βράδυ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο , παρουσιάζεται μια πρωτοποριακή εκδήλωση ( η 2η που έχει εισιτήριο ) μια Όπερα για Παιδιά και με Παιδιά ( που παίζουν ), με τίτλο '' KIRANA, ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ''.

Αυτή η τελευταία εκδήλωση ολοκληρώνει το Χειμερινό Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, που ήρθε να ομορφύνει και να εμπλουτίσει υπέροχα τον φετινό Φεβρουάριο. Εκτός από τις 2 εκδηλώσεις που έχουν εισιτήρια που προπωλούνται στο Ομήρειο ( η Όπερα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Ομήρειο και η JAZZ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ETHNIC Μουσική την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στη Βιβλιοθήκη Κοραή ), όλες οι άλλες έχουν ελεύθερη είσοδο με δελτία προτεραιότητας που μπορεί το κοινό να τα προμηθευτεί επίσης από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου τις ώρες λειτουργίας του ( μέχρι τη 1 το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ καθημερινά εκτός Δευτέρας ).

Το '' ΜΟΥΣΙΚΌ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ '' που ξεκίνησε το 2017, είναι πλέον ένας υπέροχος πολιτιστικός θεσμός στο νησί μας... και πάντα φρέσκο και ολοκαίνουργιο κάθε φορά... έρχεται κάτι καινούργιο να μας πει!...

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ