15.4.2016 10:55

«Τίνος είνα’ το περιόλι τούτο που κρατούμεν’ όλοι;» από το Λέων Αλλάτιο στο Ομήρειο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ένα ταξίδι στον φυτόκοσμο της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στο Ομήρειο ο Λέων Αλλάτιος σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Πρόοδος» Καλλιμασιάς.

Πρωταγωνιστές  της εκδήλωσης θα είναι τραγούδια που έχουν ως θέμα τους τα λουλούδια, τα φυτά και τους καρπούς ενώ κάθε τραγούδι θα συνοδεύεται από τον αντίστοιχο χορό του. Ο τίτλος της παράστασης «Τίνος είνα’ το περιόλι τούτο που κρατούμεν’ όλοι;», μαρτυρεί και το περιεχόμενό της τα οποίο προετοιμάστηκε με ιδιαίτερο μεράκι από τους δραστήριους δασκάλους του Λέων Αλλάτιου, Γιάννη Γρυμπαμπή(καλλιτεχνική επιμέλεια-σύλληψη ιδέας), Έφη Μιχαλοπούλου(καλλιτεχνική επιμέλεια ), Σοφία Τοπαλίδου(συγγραφή κειμένων), Μαρκέλλα Ζιγλή(παραδοσιακές φορεσιές) ενώ τα κείμενα επιμελήθηκαν ο Γιάννης Κολλιάρος , ο Θοδωρής Κουκιάς και η Ευαγγελία Σωτηράκη.

Η θεατρική ομάδα της «Προόδου» Καλλιμασιάς θα συμμετέχει με θεατρικά δρώμενα που θα αναφέρονται στα φυτά και τα λουλούδια  και ο κορυφαίος καλλιτέχνης της παραδοσιακής μουσικής Παναγιώτης Λάλεζας θα μαγέψει το κοινό με τις ερμηνευτικές του ικανότητες.

Στην εκδήλωση τραγουδιού συμμετέχουν οι : Παναγιώτης Λάλεζας και Μαριάνθη Λιουδάκη ενώ παίζουν οι Χιώτες μουσικοί :Γ. Αυγουστίδης, Μ. Αυγουστίδης και οι εξ Αθηνών Μ . Κλαπάκης και Α. Καλιούρης.

Η όμορφη βραδιά θα ολοκληρωθεί με μοίρασμα βασιλικών στο παρευρισκόμενο κοινό από παιδιά του ειδικού σχολείου.

Ώρα έναρξης: 20:00

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ