23.6.2017 13:51

«Θα προβάλλω το νησί μας σε όλο τον κόσμο»

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ επιδιώκει να κάνει τη Χίο ο Γ. Ζυμαράκης με την παρουσίαση του έργου «Η ζωή στο Κάστρο- Μεγαλώνοντας στη Χίο».

Συμπαντικό γεγονός θα είναι για τη Χίο η παρουσίαση του βιβλίου του ζωγράφου Γιώργου Ζυμαράκη «Η Ζωή στο Κάστρο-Μεγαλώνοντας στη Χίο» και η έκθεση των πινάκων του. Θα φέρει στον τόπο μας καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε δράσεις που θα οργανώσει και θα μετατραπούν σε πρέσβεις των αξιών μας. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει αρχές Αυγούστου, αλλά για την έκθεση δεν θέλει  να αποκαλύψει τις εκδηλώσεις που οργανώνει.

Αύγουστος

Δεν λέει που, πότε και πως, αφήνει το φορέα που θα συνεργαστεί να γνωστοποιήσει τα δεδομένα όταν θα είναι έτοιμος. 

«Τους έχω καλέσει και θα έλθουν. Κατέχω την τέχνη της διαφήμισης και ξέρω πως θα προβάλλω τηΧίο. Είμαστε περιπατητές φιλόσοφοι, δεν περιμένουμε να μας καλέσουν άλλοι για να περπατήσουμε και να φτάσουμε εκεί που πρέπει και θέλουμε», υπογραμμίζει.

Ήλθε η ώρα του

Απαντώντας στο γιατί επέλεξε να τα παρουσιάσει τώρα, λέει απλάότι τώρα ήλθε η ώρα τους. Ζωγράφισε τους πίνακες γιατί  θέλει να καταγράψει  τις εικόνες που βίωσε ως κάτοικος του Κάστρου, να τις διαιωνίσει και να τις παραδώσειστις επόμενες γενεές.

«Οι άνθρωποι όταν περάσουν τα 60 αναπολούν τα παιδικά τους χρόνια. Οπότε σαν ζωγράφος τα ζωγράφισα και σαν συγγραφέας τα περιγράφω.Είναι ιστορική καταγραφή, ένα έργο αγάπης «Η Ζωή στο Κάστρο-Μεγαλώνοντας στη Χίο», μέχρι που μπαρκάρισα.Γεννήθηκα, μεγάλωσα εκεί, ο πατέρας μου είχε φούρνο στην πλατεία», επισημαίνει.

Τεχνική

Η τεχνική που χρησιμοποιεί, είναι αυτή τηςΠροοπτικής,  ένα ιδίωμα έκφρασης και ταυτόχρονης  ξενάγησης στο χώρο, σαν να φαίνονται μέσα από δορυφόρο.

«Το έργο που θα παρουσιάσουμε είναι το πρώτο μέρος μιας περιπέτειας στην καλή και εφαρμοσμένη τέχνη.Την δούλευαν  οι πιο μεγάλοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και μετά. Δείχνεις την υπέρβαση, το παραπάνω, γιατί τώρα  όλοι είναι ζωγράφοι και καλλιτέχνες  με μια φωτογραφική μηχανή και μια κάμερα. Ο επαγγελματίας πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω που δεν το κάνουν τα σύγχρονα  μέσα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ