14.4.2021 14:17

Την ιστορία και το όραμα τους για το αύριο καλούνται να αποτυπώσουν οι μαθητές

Μαθητική Καλλιτεχνική Έκφραση με θέμα: «Οι ήρωες και οι ηρωίδες της Επανάστασης του 1821 -γνωστοί και άγνωστοι- γιατί θα μάχονταν και τι, άραγε, θα προστάτευαν στην εποχή μας;»

Η Συντονιστική Επιτροπή επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στην Μαθητική Καλλιτεχνική Έκφραση με θέμα: «Οι ήρωες και οι ηρωίδες της Επανάστασης του 1821 -γνωστοί και άγνωστοι- γιατί θα μάχονταν και τι, άραγε, θα προστάτευαν στην εποχή μας;».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Π. Καλογεράκη η συγκεκριμένη δράση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, Α. Ευαγγελινό αλλά την φιλόλογο, Σ. Τσιροπινά.

Οι μαθητές από το σπίτι τους θα έχουν την δυνατότητα είτε να γράψουν ένα λογοτεχνικό κείμενο είτε να ζωγραφίσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τους αγώνες για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα ελεύθερο θέμα όπου οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν την ιστορική μνήμη ή να οραματιστούν το μέλλον.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ορμώμενοι από τη βιογραφία του αγαπημένου τους ήρωα-ηρωίδας της Επανάστασης ή αξιοποιώντας, σύμφωνα με την ευαισθησία τους, γνωστούς πίνακες ζωγραφικής που έχουν αποτυπώσει γεγονότα και μορφές του1821 ή ακόμα εμπνεόμενοι από φράσεις ή αποσπάσματα δημοτικών τραγουδιών, ποιητικών συνθέσεων, αλλά και μαρτυριών της εποχής εκείνης Την ίδια ελευθερία θα έχουν οι μαθητές και στην μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας καθώς μπορούν να δημιουργήσουν κολάζ, να σχεδιάσουν υφασμάτινες τσάντες ή να ζωγραφίσουν.

Ο κ. Καλογεράκης καλεί τους μαθητές κάθε ηλικίας από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια:

«Καλούμε τους μαθητές να συμμετάσχουν καθώς  θέλουμε να γιορτάσουμε την προσπάθεια τους και θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε ένα λεύκωμα ως ανάμνηση»

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ