21.3.2016 14:46

Τα παιδιά μυήθηκαν στα μυστικά της Κρατικής Ορχήστρας

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΗΧΟΥΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μια μικρή γεύση από τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής πήραν διακόσιοι περίπου μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας σε εκπαιδευτικές δράσεις με τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην αίθουσα της Πινακοθήκης.

 « Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών βρίσκονται στο νησί μας τέσσερις ημέρες. Το Σάββατο πραγματοποίησαν σεμινάρια στο Μουσικό Σχολείο, την Κυριακή έγινε η κοινή συναυλία Μουσικού σχολείου και   Κρατικής Ορχήστρας, την Δευτέρα είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις και την Τρίτη σεμινάρια», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν  γνωστά μουσικά κομμάτια της κλασικής μουσικής και να ενημερωθούν για τα πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα. « Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας είναι εκπαιδευμένα να εκπαιδεύουν. Επέλεξαν να παρουσιάσουν κομμάτια που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών δίχως να βαρεθούν διότι τα περισσότερα δεν είναι εξοικειωμένα με την κλασική μουσική», ανέφερε η Βιβή Ποταμούση υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχημένη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ομήρειο επιβεβαιώνει ότι οι Χιώτες επιθυμούν το διαφορετικό. « Το Ομήρειο γέμισε ασφυκτικά το βράδυ της Κυριακής. Ήταν μία καταπληκτική συναυλία και όλοι ήταν συγκινημένοι που έβλεπαν επί σκηνής μαζί μαθητές του Μουσικού Σχολείου και μέλη της Κρατικής».

Αν. Βροχαρίδου « Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας πάντοτε συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις»

Τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δράσεις επισήμανε  η υπεύθυνη του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων Α/βμιας εκπαίδευσης Αν. Βροχαρίδου. « Αυτή την φορά συμμετείχαν και σχολεία που δεν έχουν στο πρόγραμμα τους μάθημα μουσικής και το ενδιαφέρον όλων των σχολικών μονάδων ήταν εξαιρετικά μεγάλο. Μάλιστα συμμετείχε και το νηπιαγωγείο Συκιάδας όπου έχει τέσσερα παιδάκια και τα έφερε η νηπιαγωγός τους Φρ. Χατόγλου να ακούσουν από κοντά τα μέλη της Κρατικής να παίζουν κλασική μουσική», δήλωσε στον «π» η Αν. Βροχαρίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ