12.1.2016 12:07

«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» από τη Θεατρική Ομάδα Χίου

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

Πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο Μάιο από τη θεατρική ομάδα Χίου και κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των θεατών. Ο λόγος για το έργο του Αλεσάντρο Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» που το σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά στο Ομήρειο.

Το έργο βασίζεται στο ζωτικό ψεύδος και στο παιχνίδι που επιχειρεί ο συγγραφέας ανάμεσα στη φαντασία και τη πραγματικότητα. Η αλήθεια εναρμονίζεται τόσο επιτυχημένα με το ψέμα και δίδεται ιδιαίτερο βάρος στην έννοια της αγάπης και της καλοσύνης. 

«Αγαπημένο έργο τόσο των επαγγελματιών όσο και των ερασιτεχνών του θεάτρου. Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε το 1960 από το θίασο Β.Διαμαντόπουλου. Γιατί όμως ξανά σήμερα; Δανειζόμαστε τον λόγο της Μ.Θωμαδάκη: Όταν η πραγματικότητα συνθλίβει, τότε ο άνθρωπος αναζητεί την ουτοπία τον αγγελικά πλασμένο κόσμο των λυτρωτικών ψευδαισθήσεων», δηλώνει στο «π» η  Αυγουστίνα Λυκουρίνα, σκηνοθέτης της παράστασης.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα  παράξενο ίδρυμα που έχει ιδρύσει και χρηματοδοτεί ο ιδεαλιστής δόκτορας Άριελ, ο οποίος παρηγορεί όλους τους δυστυχισμένους. Στην υπηρεσία του «καλού» χρησιμοποιεί ακόμη και απάτες και αστυνομικά μέσα. Ο διευθυντής του ιδρύματος ανακαλύπτει μια απελπισμένη κοπέλα, τη Μάρθα, και τη σώζει από την αυτοκτονία μ’ ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα κι ένα μπιλιετάκι με την ταχυδρομική διεύθυνση του ιδρύματος και τη λέξη «αύριο». Κατά την επίσκεψή της στο ίδρυμα, όπου συμβαίνουν διάφορα παράξενα πράγματα με τους πράκτορες του ιδρύματος, η Μάρθα συναντιέται με το γέρο Μπαλμπόα και πληροφορείται από το διευθυντή το δράμα του γέρου. Ο γέρο Μπαλμπόα μεγάλωσε μαζί με τη σύζυγό του, τη γιαγιά Ευγενία, τον εγγονό του Μαυρίκιο ύστερα από το θάνατο των γονιών του. Παρά τις καλές αρχές που προσπάθησαν να του δώσουν ο εγγονός εξελίσσεται σ’ έναν άσωτο έφηβο που έχει μπλέξει με κακές παρέες κι έχει φτάσει στο σημείο να κλέβει τον παππού και τη γιαγιά του.

Στη παράσταση συμμετέχουν:

 Σκηνοθεσία-διδασκαλία: Αυγουστίνα Λυκουρίνα,

 Φωτισμοί: Παναγιώτης Λουρος

Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Κατασκευή σκηνικού: Μάρκος Διαμαντάρας

Επιμέλεια σκηνικού και Αφίσα: Νικολής Φράσκος

Κατασκευή κοστουμιών: Μαρικα Συρρή

 Επιμέλεια μουσικής: Ανθίππη Φιαμού,

Φωτογραφία &Χειρισμό ήχου: Ντεπη Στουπάκη

Πρόγραμμα: Μπάμπης Σαχτούρης.Νιτσα Κλούβα,Κοσμάς Μανές,

Υποβολείο: Μπέλλα Διαμανταρα

Φροντιτήριο:Ρούλα Μελέκου,Ντεπη Στουπάκη,Μπέλλα Διαμαντάρα

 Μακιγιάζ:Αννα Μαυρή

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή 16 και 17 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Ομήρειο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ