19.11.2020 15:20

Συμπαράταξη Πολιτών: Επιστολή για την στήριξη των καλλιτεχνών

Με μια επιστολή προς την Α. Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού ζητά η Συμπαράταξη πολιτών την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών.

Στην επιστολή προτείνουν σε συνεννόηση με το Παράρτημα Μουσικών Σάμου να αποφασίσει η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών  που να συμβάλλουν τριπλά:

  • «στην οικονομική ανακούφιση των παραγωγών πολιτισμού των νησιών μας, αλλά και στην παραγωγική αξιοποίηση τους δεδομένου ότι η αεργία την οποία τους επιβάλει ο κορωναϊός είναι και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά εξοντωτική.
  • στην επιμόρφωση και  ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αφού οι παραγωγές αυτές πέρα από την δυνατότητα για ζωντανή αναμετάδοση, θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα τηλεόρασης των τοπικών καναλιών με παραγωγές επιπέδου που θα επέτρεπαν σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους.
  • στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αφού θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα του τοπικού τουριστικού πολιτιστικού προϊόντος.»

Τέλος ζητούν το αίτημα τους να εξεταστεί κατά προτεραιότητα «γιατί αποτελεί θέμα επιβίωσης συμπολιτών  που πλήττονται σκληρά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ