Πολιτισμός

19/11/20 15:20

τελ. ενημ.: 19/11/20 15:20

Συμπαράταξη Πολιτών: Επιστολή για την στήριξη των καλλιτεχνών

Με μια επιστολή προς την Α. Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού ζητά η Συμπαράταξη πολιτών την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών.

Στην επιστολή προτείνουν σε συνεννόηση με το Παράρτημα Μουσικών Σάμου να αποφασίσει η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών  που να συμβάλλουν τριπλά:

  • «στην οικονομική ανακούφιση των παραγωγών πολιτισμού των νησιών μας, αλλά και στην παραγωγική αξιοποίηση τους δεδομένου ότι η αεργία την οποία τους επιβάλει ο κορωναϊός είναι και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά εξοντωτική.
  • στην επιμόρφωση και  ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αφού οι παραγωγές αυτές πέρα από την δυνατότητα για ζωντανή αναμετάδοση, θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα τηλεόρασης των τοπικών καναλιών με παραγωγές επιπέδου που θα επέτρεπαν σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους.
  • στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αφού θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα του τοπικού τουριστικού πολιτιστικού προϊόντος.»

Τέλος ζητούν το αίτημα τους να εξεταστεί κατά προτεραιότητα «γιατί αποτελεί θέμα επιβίωσης συμπολιτών  που πλήττονται σκληρά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση