21.7.2021 14:16

Συλλεκτικής αξίας τα 500 μετάλλια της Επιτροπής «Χίος ‘21»

Το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Χίος ‘21», Π. Καλογεράκης παρουσία  του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη.

Η διπλή όψη του νομίσματος έχει συμβολική διάσταση. Κάθε όψη προέκυψε από δυο διαφορετικές «μήτρες» όπως τις αποκαλούν, τις οποίες μπορεί ο Δήμος Χίου να επαναχρησιμοποιήσει. Στην μια πλευρά αποτυπώνεται το σύμβολο του Δήμου Χίου ενώ στην άλλη το σύμβολο των επετειακών εκδηλώσεων.

«Ένα αξιοπρεπέστατο μετάλλιο σε καλή τιμή»

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη τυπώθηκαν συνολικά 500 μετάλλια στην πιο συμφέρουσα τιμή καθώς δεν ξεπερνά όπως δήλωσε «τα 8 ευρώ το τεμάχιο». Η έκδοση των 500 μεταλλίων έχει μάλιστα εγκριθεί και από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

«Το κόστος για τον Δήμο είναι μόνο 8 ευρώ. Εμείς ξεκινήσαμε από τιμές διαφόρων εργοστασίων στα 45 και στα 40 ευρώ. Το υλικό είναι καλό και βαρύ» δήλωσε ο κ. Καλογεράκης.

Μεταξύ άλλων θα δοθούν αντίστοιχα μετάλλια σε βραβεύσεις μαθητών και μελών που συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα μετάλλιο με συλλεκτική αξία ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τον ίδιο Πρόεδρο όσο και τα μέλη της Οργανωτικής  Επιτροπής για την προσπάθεια αυτή. Μεταξύ άλλων τόνισε το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Επιτροπή:

«Το έργο της Επιτροπής είναι δύσκολο και επίπονο γιατί πρέπει να αναδείξει τον συμβολισμό των 200 ετών και είναι και κάτι που θα μείνει ως δίδαγμα για το παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Δήμος Χίου θα συνεχίσει και το 201ο έτος να τιμά τις θυσίες των προγονών αναδεικνύοντας τις:

«Τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να έχουν την τιμή της μνήμης και τα διδάγματα»

Τέλος ο κ. Καλογεράκης ανακοίνωσε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου με τίτλο «Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον ήρωα Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Κανάρη και τους Πυρπολητές συμπολεμιστές του».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ