14.7.2017 11:17

Στήριξη στα Άτομα με Νοητική Υστέρηση από τους «ΠΥΛΩΝΕΣ» του Χιώτικου Πολιτισμού

Πολιτιστικό Πενθήμερο με μουσική-χορό και θέατρο στα "Διονύσεια 2017"

Σε ένα ανοιχτό πολιτιστικό πάρκο μετατρέπεται επί ένα πενθήμερο ο αύλειος χώρος του «Διονύσειου» Οικοτροφείου στο Νεχώρι. Χιώτικα πολιτιστικά σωματεία και καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων και συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Τα «Διονύσεια 2017», όπως είναι ο τίτλος  των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουλίου. «Είναι η κατάληξη μιας ετήσιας προεργασίας εκ μέρους της Ε.Γ.Α.Ν.Υ. με διπλό στόχο. Να φέρουμε τα παιδιά με νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στη Στέγη και τους γονείς τους σε επαφή με την πολιτιστική δημιουργία του νησιού αλλά και να τονώσουμε το ταμείο της Ένωσης, καθώς όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων  θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Εταιρείας», εξηγεί η Άννα Κώσταλου, ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες και τα σωματεία για τη συμμετοχή τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα ξεκινούν καθημερινά στις 18:00, έχει ως εξής:

  • Τετάρτη26 Ιουλίου:  παράσταση εφαρμογής παραδοσιακών χορών από τον Σαράντο Κωστίδη με τη συμμετοχή των συλλόγων  «Η Αρμόνια», το Σύλλογο Ποντίων, Αγίου Γεωργίου Συκούση,  Ζυφιά και Χαλκειούς.  Ακολουθεί η παράσταση χαρτοθεάτρου του Μπάμπη Κοιλιάρη με τίτλο « Ο Καραγκιόζης Προφέσορας» και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με γλέντι από την ορχήστρα των αφών Αυγουστίδη.
  • Πέμπτη 27 Ιουλίου: θεατρική παράσταση τα «Φαροκαμώματα» από τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συνδέσμου  Βρβασίου «ο Φάρος». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει afro-latin μουσικό πρόγραμμα από την ομάδα  BRAZILIONICO.
  • Παρασκευή 28 Ιουλίου: ταχυδακτυλουργικά από το μάγο DORO. Παρουσίαση της σχολής ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής CHIOS GYMNASTICS. Παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεστών. Χορευτική παρουσίαση του CHIOS TANGO.
  • Σάββατο 29 Ιουλίου: παρουσίαση του λαϊκού δρώμενου «Τρύπατος» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Νενήτων  «Η Βοκαριά» και παραδοσιακοί χοροί.
  • Κυριακή 30 Ιουλίου: Παραδοσιακό θέατρο Σκιών από το Σταύρο Σπυράκη. Παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του χορευτικού του συλλόγου «Λέων Αλλάτιος». Τελετή λήξης εκδηλώσεων  «Διονύσεια 2017». Η βραδιά ολοκληρώνεται με μουσικό πρόγραμμα από τους Καρνουπάκη- Γλύκα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διεξάγεται Φεστιβάλ Χειροποίητης Δημιουργίας  με τη συμμετοχή 25 νέων Χιωτών δημιουργών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ