Σε ένα ανοιχτό πολιτιστικό πάρκο μετατρέπεται επί ένα πενθήμερο ο αύλειος χώρος του «Διονύσειου» Οικοτροφείου στο Νεχώρι. Χιώτικα πολιτιστικά σωματεία και καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων και συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.
Τα «Διονύσεια 2017», όπως είναι ο τίτλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουλίου. «Είναι η κατάληξη μιας ετήσιας προεργασίας εκ μέρους της Ε.Γ.Α.Ν.Υ. με διπλό στόχο. Να φέρουμε τα παιδιά με νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στη Στέγη και τους γονείς τους σε επαφή με την πολιτιστική δημιουργία του νησιού αλλά και να τονώσουμε το ταμείο της Ένωσης, καθώς όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Εταιρείας», εξηγεί η Άννα Κώσταλου, ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες και τα σωματεία για τη συμμετοχή τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα ξεκινούν καθημερινά στις 18:00, έχει ως εξής:
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διεξάγεται Φεστιβάλ Χειροποίητης Δημιουργίας με τη συμμετοχή 25 νέων Χιωτών δημιουργών.
Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.