22.4.2024 15:04

Στην Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου (Video)

Η γιορτή αυτή είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την Κέρκυρα και συμμετέχουν και οι 18 Φιλαρμονικές του νησιού κάθε χρόνο μαζί με δυο τρεις εκλεκτές προσκεκλημένες από άλλα μέρη... και για αυτόν τον λόγο η πρόσκληση στη Φιλαρμονική της Χίου είναι πολύ τιμητική και αποτελεί έπαινο για τη Φιλαρμονική του νησιού μας, την Αρχιμουσικό και Μαέστρο της Ευγενία Βορριά που είναι η ψυχή της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου τα τελευταία χρόνια και την έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα, τους μουσικούς και δασκάλους ( Χιώτες και από άλλα μέρη )... και τους επιμελείς μαθητές ( μικρούς και μεγάλους ) των πνευστών και κρουστών οργάνων της Φιλαρμονικής μας.

Το ταξίδι αυτό « είναι μια χρυσή ευκαιρία », εκπαιδευτική όσον αφορά τη μουσική, αλλά και μια εκπαιδευτική εμπειρία που συνθέτει ερεθίσματα κοινωνικής, πνευματικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των μικρών μαθητών ( αλλά και των μεγάλων ) που αποκτούν εφαλτήρια ωφέλιμης δημιουργικότητας για το μέλλον. Τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονταΙ από κοινού από τις δυο Φιλαρμονικές ( Κέρκυρας και Χίου ) και οι γονείς των παιδιών της Φιλαρμονικής συνεισέφεραν με τον οβολό τους.

Για το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου στη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα, δόθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου από την Αρχιμουσικό και Μαέστρο της Φιλαρμονικής μας Ευγενία Βορριά και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χίου Γιάννη Αμέντα για να δοθεί το στίγμα της καλής συνεργασίας μεταξύ τους, στο πολύτιμο και κορυφαίο έργο, τόσο της Φιλαρμονικής, όσο και του Πολιτισμού με τις προεκτάσεις του στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του ταξιδιού της Φιλαρμονικής μας στην Κέρκυρα για να πλαισιώσει με περίτεχνες Χιώτικες νότες την ωραία και μεγάλη μουσική παράδοση του Ιονίου, από τη Μαέστρο και Αρχιμουσικό μας Ευγενία Βορριά, παρουσιάστηκε ο καινούργιος Μουσικός και Καθηγητής Φλάουτου των μικρών και μεγάλων μαθητών της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου Ζαχαρίας Ταρπάγκος που μίλησε στον ΠΟΛΙΤΗ και τόνισε ότι, η εκπαιδευτική διαδικασία, η ευτυχισμένη κι ωφέλιμη καθημερινή ενασχόληση με τη μουσική... και η καλή σχέση και επικοινωνία με το δάσκαλο στις μικρές ηλικίες... είναι πολύ πιο πιο σημαντική από την ξερή κι απόλυτη γνώση... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ