12.4.2016 15:17

Πρωτότυπες εφαρμογές για κινητά από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Χίου

ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ MASTICQUIZ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΟ 6Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Με δύο πρωτότυπες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα σε Appinventor συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου στο φετινό φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Τα παιδιά με την βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής Γ. Φουκαράκη δημιούργησαν τη «Γραμμή Βοήθειας» που στοχεύει στην υποστήριξη της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ηλικιωμένων που δεν είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων. « Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο φεστιβάλ απλά φέτος δημιουργήσαμε με τα παιδιά της Α΄ Λυκείου δύο εφαρμογές για κινητά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Η μία σχετίζεται με την εξοικείωση των ηλικιωμένων με την τεχνολογία και η άλλη με την μαστίχα και ένα quiz ερωτήσεων για την μυροβόλο Χίο», δήλωσε στον «π» ο καθηγητής Πληροφορικής του 3ου ΓΕΛ Χίου Γ. Φουκαράκης.

Στη «Γραμμή Βοήθειας» ο χρήστης πριν φύγει από το σπίτι μπορεί να προγραμματίσει μέχρι και 3 αριθμούς και τα αντίστοιχα ονόματα προς κλήση και να αφήσει τη συσκευή του τηλεφώνου στον ηλικιωμένο. «Όποτε προκύψει ανάγκη , απλά προφέροντας στη συσκευή ένα από τα προγραμματισμένα ονόματα , το τηλέφωνο κάνει αμέσως αναγνώριση φωνής και καλεί από μόνο του το άτομο που έχουμε προγραμματίσει προβάλλοντας και την εικόνα του στην οθόνη. Αν κάποιος σε ανάγκη πει SOS , η εφαρμογή κάνει αυτόματα κλήση στο 166 και εμφανίζει ένα ασθενοφόρο», είπε ο κ. Φουκαράκης παρουσιάζοντας την πρώτη εφαρμογή.

 

Η δεύτερη εφαρμογή έχει τίτλο  «MastiQuiz» και είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις από τη μυροβόλο Χίο. Οι μαθητές δημιούργησαν σε ομάδες ένα σύνολο ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του νησιού. «Με αυτή την εφαρμογή ένας επισκέπτης γνωρίζει το νησί μας μαθαίνοντας πολλές πληροφορίες για την μαστίχα, τα αξιοθέατα και γενικά για τα μέρη που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί. Μάλιστα υπάρχουν ερωτήσεις που ακόμα και Χιώτες δεν θα απαντήσουν εύκολα», ανέφερε ο Γ. Φουκαράκης.

Το φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε από τις 7-9 Απρίλιου και συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 17 πόλεις της Ελλάδας. Οι εφαρμογές των παιδιών του 3ου ΓΕλ Χίου και απέσπασαν θετικότατες κριτικές από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

   

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ