Πολιτισμός

4/3/16 11:29

τελ. ενημ.: 4/3/16 14:19

Προετοιμάζεται νέα μεγάλη συναυλία στα τέλη του χρόνου

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση  του Δήμου Χίου επισκέφτηκαν τον Δεκέμβριο το νησί μας, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική συναυλία στα Οθωμανικά Λουτρά, που εντυπωσίασε το μουσικόφιλο κοινό. Τρεις μήνες μετά επανέρχονται και πάλι για μία και μόνο συναυλία στο Ομήρειο μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χίου. Ο λόγος για τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών  που συνεχίζοντας την συνεργασία τους με τον Δήμο Χίου θα βρεθούν στην Χίο από τις 19-22 Μαρτίου. « Είναι η πρώτη φορά που μέλη της Κρατικής Ορχήστρας θα βρεθούν στην σκηνή του Ομηρείου παρέα με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου. Νομίζω ότι θα είναι μια απίστευτη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για όλους εμάς που θα παρακολουθήσουμε την συναυλία», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βιβή Ποταμούση.

Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα  συμμετέχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σεμινάρια στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. « Την προηγούμενη φορά είχαν έρθει μόνο μέλη της ορχήστρας  των πνευστών οργάνων. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια συναυλία με πνευστά και έγχορδα», ανέφερε η αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι τα σεμινάρια είναι ανοικτά και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. « Οι εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας θα φιλοξενηθούν και πάλι στον χώρο της Πινακοθήκης, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση πνευστών και έγχορδων μουσικών οργάνων», είπε προσκαλώντας τους Χιώτες να δώσουν το παρόν στην συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 20 Μαρτίου στο Ομήρειο.

« Συνδιοργανωτής της συναυλίας είναι φυσικά το Ομήρειο, το οποίο τον Οκτώβριο θα φιλοξενήσει ακόμη μία μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας με το σύνολο των μελών της», κατέληξε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση