11.7.2017 10:58

«Πως θέλετε να ταξιδέψετε το Ομήρειο κ. Σμυρνιούδη;»

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις θέτει η Ε.Λυκοπάντη

Έντονα παρεμβαίνει και ασκεί κριτική το τελευταίο διάστημα η Ελευθερία Λυκοπάντη σε δημόσιους φορείς για  θέματα δημοσίου πολιτιστικού  συμφέροντος. Ερώτημα στα χείλη όσων ασχολούνται με το αντικείμενο είναι «που στοχεύει». Θα φανεί σύντομα. Πιθανά, απελευθερωμένη από την ευθύνη της μαέστρου της χορωδίας Χίου φροντίζει να διαθέτει το χρόνο της δημιουργικά.

Συμβουλευτική Επιτροπή

Με επιστολή που έχει κοινοποιήσει στο Ομήρειο, χαρακτηρίζει επαινετή την πρωτοβουλία του προέδρου Ηλία Σμυρνιούδη για τη δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής δίπλα στο Δ.Σ., αλλά του θέτει το ερώτημα «αν έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να ταξιδέψει το Ομήρειο» και ζητάει σαφή απάντηση.

«Με ευχαρίστηση βλέπω ότι  άρχισε να λειτουργεί Συμβουλευτική Επιτροπή. Το έλεγα χρόνια τώρα. Περιμένουμε με ελπίδα τα αποτελέσματα. Όμως έχουν τεθεί με σαφήνεια οι στόχοι; Όταν μιλάτε για παραγωγές του Ομηρείου τι εννοείτε ακριβώς; Ποια θα είναι η σχέση που θα αναπτύξετε με τα σωματεία; Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου απαντούσατε;» 

 Πυροτεχνήματα

Στην γραφίδα της περιλαμβάνει και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφωνώντας με την επιλογή των εκδηλώσεων με εισαγόμενους καλλιτέχνες.

«Αυτή η  πολιτιστική φρενίτιδα αφήνει κάτι ουσιαστικό πίσω της; Δε θα είχα αντίρρηση αν αποτελούσε μέρος καλά μελετημένου σχεδίου με γνώση και όραμα», λέει.
«Η πολιτιστική πραγματικότητα ενός τόπου δομείται από τους δικούς του ανθρώπους. Αυτούς, είτε ως μονάδες είτε ως μέλη συλλόγων, συμφέρει στην κάθε πολιτική αρχή να ενθαρρύνει, να υποστηρίζει και να τους προσφέρει τα μέσα να γίνουν καλύτεροι. 
Όσο καλός κι αν είναι ο εισαγόμενος καλλιτέχνης, αν δεν μείνει στη Χίο να εργαστεί με ομότεχνούς του θα αφήσει πίσω του το φως ενός απλού πυροτεχνήματος
», προσθέτει.
«Η τέχνη έχει ανάγκη όλους μας, τον δημιουργό, τον εμψυχωτή  χορηγό  και το κοινό. Ειδικά ο δημιουργός έχει ανάγκη επιπλέον και τους άλλους περί την τέχνη διατρίβοντας. Αν ο καθένας μένει κλεισμένος στον κόσμο του, στο μικρόκοσμό του, τι θα αλλάξει; Η ψυχή θα είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που θα συνεχίσει βέβαια να μας στενεύει».

 Η συνεργασία, η κοινωνία, μάς μεγαλώνει, μάς ελευθερώνει, μάς ομορφαίνει, γιατί αυτή κατέχει την αλήθεια. Γι` αυτό και πας ιδιωτεύων απόλλυται», προσθέτει.

Π. Καμπούρης

Μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον πρόεδρο του ΝΠΔΧ Παντελή  Καμπούρη.

«Διαθέτει πρακτικό νου και διάθεση για δουλειά. Μου αρέσει ο τρόπος που επέλεξε να βοηθήσει τα σωματεία της Χίου, προσφέρει κίνητρα για δράση με ανταποδοτικότητα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ