19.7.2016 15:29

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βολισσό το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού & Αφήγησης

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΒΟΛΙΣΣΟ-ΠΑΡΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΓΙΟ ΓΑΛΑΣ

Ένα Κυριακάτικο απόγευμα γεμάτο παραμύθι πέρασαν όλοι όσοι βρέθηκαν στον Πολυχώρο Άγιο Γάλας, με την απίθανη παραμυθού Ανθή Θάνου να εξιστορεί σε ένα ιδιαιτέρως ενεργητικό και φιλικό κοινό αινιγματικές ιστορίες για βασιλοπούλες και βασιλόπουλα με την μουσική συνοδεία του Αλέξανδρου Μακρή.

Εν συνεχεία η Μαρία Ζουράρη με τη βοήθεια του κοινού θεατροποίησε γνωστούς χαρακτήρες παραμυθιών και αφηγήθηκε ιστορίες για παιδιά.

Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης συνεχίστηκε χθες στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας με το Κουτί της Μαστίχας  ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο γνωστός συγγραφέας Κώστας Στοφόρος  έχοντας ως πυξίδα το  βιβλίο του με τίτλο «Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές -ένα ταξίδι στον μύθο και στην ιστορία μέσα από το παραμύθι»  ξεναγήθηκε μαζί με τα παιδιά στην περιοχή του Πύργου και της Βολισσού και δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια εμπνευσμένα από τα όσα είδαν στον περίπατό τους. 

Στόχος του προγράμματος που απευθύνεται σε παιδιά και σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με έμφαση στο νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, είναι η βιωματική γνώση της τοπικής ιστορίας μέσα από το παραμύθι.

 Αμέσως μετά η Αφροδίτη Χαραλαμπάκη με την μουσική συνοδεία του Γιάννη Ρασούλη αφηγήθηκε Χιώτικα παραμύθια στα παιδιά και η χθεσινή βραδιά έκλεισε με την αφήγηση ανατολίτικων ιστοριών για ενήλικες από την Βιολέτα Σολιδάκη.

Σήμερα το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στη Βολισσό με εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας με την Ηλιόπη-Πόπη Θραψανιώτη, με βιωματική δραστηριότητα κοινωνικο-συναισθηματικής ευαισθητοποίησης με τις Βιολέτα Σολιδάκη και Ειρήνη Δερβέναγα και θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ