18.4.2019 15:33

Ο « Πάσπαργος» κάνει πρεμιέρα στο Ομήρειο το Σαββατοκύριακο

Ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο με τίτλο  «Πάσπαργος» του Χιώτη συγγραφέα Τηλέμαχου Τσαρδάκα  που αναφέρεται στην  ανθρώπινη εμπειρία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης,  και  εστιάζει στον γεωγραφικό χώρο του ανατολικού Αιγαίου και, ειδικότερα, στην ομώνυμη βραχονησίδα θα παρουσιαστεί το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:30 στο Ομήρειο στα πλαίσια της δράση «Ομηρείου έργα».

Ο «Πάσπαργος» όπως εξήγησε ο συγγραφέας γράφτηκε στη Χίο και θα ξεκινήσει τις παραστάσεις από τη Χίο. « Αφορμή δεν ήταν οι προσφυγικές ροές του 2015 αλλά η ίδια η έννοια της προσφυγιάς που για τη δική μου οικογένεια ξεκινάει από πολύ παλιά και που πάντα ήθελα να καταγράψω. Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Είναι τρεις διαφορετικές σπονδυλωτές ιστορίες  που όμως συνδέονται μεταξύ τους, συνδέοντας την προσφυγιά του τότε και του τώρα», εξηγεί ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας ευχαριστώντας τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους ρόλους.  

 Στο έργο καταγράφονται οι  προσφυγικές ροές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση με στόχο να επισημανθεί το συναίσθημα   (–ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και χώρας προέλευσης) της εγκατάλειψης των πάντων για μια καλύτερη τύχη. « Εγκαταλείπεις πρόσωπα, πράγματα καταστάσεις και ταξιδεύεις  με ελάχιστα αντικείμενα -ό,τι χωράει σε ένα σακίδιο-, ό,τι χωράει σε μια βάρκα και όλα αυτά να τα ρισκάρεις, παραδίδοντας την τύχη σου στα επικίνδυνα –και πανέμορφα– νερά του Αιγαίου», επισημαίνει ο Τηλ. Τσαρδάκας.

 Η παράσταση αποτελείται από τρεις μικρές ιστορίες που παρουσιάζονται μέσα από τη χρήση μεικτών θεατρικών τεχνικών σε ενεργή σχέση με τον μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο.

Ο «Πάσπαργος» είναι μια συμπαραγωγή της ΑΜΚΕ «Κάνθαρος–Θέατρο act» και του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σκηνογραφία του Έβη Χρήστου. Υπεύθυνος για τη μουσική επιμέλεια είναι ο Διονύσης Μπάστας, για τα κουστούμια η Μαρία Βασιλάκη και για τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Τις σπονδυλωτές ιστορίες ερμηνεύουν η Έφη Κιτσαντά, ο Κώστας Κουτρουμπής και ο Γιάννης Τσάκωνας.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ