18.4.2019 16:46

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νενήτων γιορτάζει τα 40α του γενέθλια με … «Βότκα Μολότοφ»

Το θεατρικό έργο θα παιχτεί στις 19, 20 και 21 Απριλίου στις 20:30 στον παλιό κινηματογράφο των Νενήτων

«Βότκα Μολότοφ» από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νενήτων, που θέλησε φέτος να γιορτάσει τα 40α του γενέθλια με αυτή την παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο του Α. Τσέκωφ.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Βούκουνας, η γραμματέας του, Αγγ. Πάμπαλου και η Ν. Κλούβα, που υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου.

«Έχουμε επιλέξει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια στην Ιωνία και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που πολλές από αυτές δεν είναι πολύ γνωστές, ωστόσο το έργο μας έχει αναγνωριστεί στα Νένητα και αυτό μας ικανοποιεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου. Με τη σειρά της η κ. Πάμπαλου ανέφερε τα τμήματα που λειτουργούν αυτή τη χρονιά στο Σύλλογο, μερικά από αυτά είναι παραδοσιακών χορών, πινκ- πονγκ , ενόργανης γυμναστικής, ζούμπα, γυμναστική ενηλίκων, pilates, χορωδίες και φυσικά το θεατρικό εργαστήριο. «Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος μας απασχολεί 250 άτομα από τα Νένητα και τα περίχωρα του χωριού. Κύριο μέλημα μας είναι να ενεργοποιήσουμε και άλλα άτομα», τόνισε.

«Η δράση του θεατρικού εργαστηρίου ξεκίνησε πριν 7 μήνες, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα πολλών χρόνων των Νενητούσων. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι λαϊκό ενώ παράλληλα ταιριάζει με τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς ακόμη είναι άπειροι.  Ουσιαστικά το έργο βασίζεται σε διηγήματα του Τσέκωφ, πρόκειται για μία συγγραφή 11 μονόπρακτων, από τα οποία εμείς κρατήσαμε τα 8 προσθέτοντας στο τέλος την Πρόταση Γάμου του Τσέκωφ», υπογραμμίζει η σκηνοθέτης του έργου.

Η παράσταση θα παιχτεί στα Νένητα στις 19, 20 και 21 Απριλίου στις 20:30 στον παλιό Κινηματογράφο Νενήτων με εθελοντική είσοδο. Σύμφωνα με τον Γ. Βούκουνα, αν η παράσταση πάει καλά στα Νένητα, θα περιοδεύσει και σε άλλα χωριά του νησιού.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ