4.5.2016 13:42

Νέα διάκριση για την Kokkinakis Sugar Art

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ WORD SELECTION ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Τον γνωρίσαμε ως τον πρώτο φαρμακοποιό της Βολισσού ο οποίος με αστείρευτο κέφι και μεράκι προσέφερε τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της απομακρυσμένης Αμανής. Φύση ανήσυχη, πνεύμα ευρηματικό, δε επαναπαύτηκε στη σταθερότητα του επαγγέλματός του αλλά θέλησε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσει την Kokkinakis Sugar Art.

Η Kokkinakis Sugar Art είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την παρασκευή χειροποίητων καραμελών χωρίς ζάχαρη  και έχει κατορθώσει να αποσπάσει διεθνή βραβεία με πιο πρόσφατο το χρυσό βραβείο του διαγωνισμού Word Selection για την καραμέλα χωρίς ζάχαρη με μανταρίνι Χίου με την ονομασία dyo dyo.

Ο Δημήτρης Κοκκινάκης μιλάει στον «π» για το νέο του βραβείο αποκαλύπτοντάς μας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Word Selection.

Ερωτ: Μετά τις διεθνείς βραβεύσεις έρχεται ένα ακόμη βραβείο για την KokkinakisSugarArt;

Απ: To βραβείο που έλαβε η Kokkinakis Sugar Art είναι χρυσό βραβείο και μας απονεμήθηκε στο εξωτερικό από το γνωστό διαγωνισμό του WORLDSELECTION για την καραμέλα χωρίς ζάχαρη με μανταρίνι Χίου, chios tangerine, με την ονομασία dyodyo.

Ερωτ: Πόσες χώρες συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τι είδους διαγωνισμός ήταν;

Απ: Πρόκειται για ένα διαγωνισμό τροφίμων, ποτών και καλλυντικών ο οποίος διεξάγεται στο Βέλγιο για περισσότερο από 50 χρόνια. Η ονομασία του διαγωνισμού World Selection δηλαδή Παγκόσμια Επιλογή τον καθιστά ως έναν από τους σοβαρότερους του είδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έμβλημα του διαγωνισμού είναι η υδρόγειος σφαίρα, πράγμα που υποδηλώνει την ιδιαίτερη βαρύτητα και δυναμική του. Χαρακτηριστικά πέρσι συμμετείχαν 76 χώρες και από τις 5 ηπείρους.

Ερωτ: Ο Word Selection είναι ένας από τους αυστηρότερους και δυσκολότερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Απ: Η δυσκολία του συγκεκριμένου διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι εκτός από μια αυστηρή διαδικασία της γευσιγνωσίας επιπλέον λαμβάνουν χώρα εξαντλητικές χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις των προϊόντων που υποβάλλονται προς δοκιμασία. Για να διασφαλιστεί η κριτική επιτροπή λοιπόν ότι τα συστατικά του προϊόντος είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα του κατασκευαστή, διεξάγονται εξετάσεις τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά ανεξάρτητα χημικά εργαστήρια.

Ερωτ: Πώς καταφέρατε να αποσπάσετε το Χρυσό Βραβείο;

Απ: Στην πρώτη περίπτωση, της γεύσης, νομίζω ότι με βοήθησε το γεγονός ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κάμπο της Χίου. Η πολυχρωμία του φυλλώματος και των καρπών των εσπεριδοειδών, το άρωμα των φρούτων και των ανθών τους με βοήθησαν να προσεγγίσω τη μοναδική αυθεντικότητα της γεύσης. Το μανταρίνι της Χίου εξάλλου είναι μοναδικό! Στη δεύτερη περίπτωση η κατάρτιση μου ως φαρμακοποιός μου επέτρεψε να γνωρίζω επαρκώς τις χημικές παραμέτρους του προϊόντος.

Ερωτ: Πού αφιερώνεται το βραβείο αυτό;

Απ: Το βραβείο αφιερώνεται σε όλους τους Χιώτες και ειδικά αυτούς που τόσα χρόνια «παλεύουν» με τον Κάμπο και τα εκπληκτικά εσπεριδοειδή του. Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω τον κο Δαμιανό της εταιρείας των χυμών Κάμπος Χίου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Οι Χιώτες όταν συνεργάζονται μπορούν να επιτύχουν πολλά πράγματα. Εξου και το όνομα της καραμέλας, δυό-δυό. Μαζί μπορούμε να  καταφέρουμε τα πάντα, χώρια όχι. Αξίζει να αναφέρω νομίζω ότι όταν είχαμε πάει σε μια έκθεση με την μαύρη καραμέλα, η οποία μοιάζει σε χρώμα και σε σχέδιο στα Μαύρα Βόλια της γνωστής παραλίας του νησιού μας και έχει γεύση μαστίχα, οι επισκέπτες επειδή τους άρεσε η καραμέλα μας ζητούσαν και άλλα σχετικά προϊόντα με μαστίχα. Θέλω να πω δηλαδή ότι με τη βράβευση ενός παραγωγού αποκομίζουν οφέλη και οι υπόλοιποι. Το ίδιο θα γίνει και τώρα με όσους ασχολούνται με το μανταρίνι και τα εσπεριδοειδή της Χίου.

Το βραβείο θα παραλάβει ο  Α. Μιχαλόπουλος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουδαπέστη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ