26.7.2016 13:45

Ναυσικά Σαλιάρη & Μαίρη Σκόρδια στο Ίδρυμα "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ"

ΌΤΑΝ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν τα χρώματα συνομιλούν με τη μουσική το αποτέλεσμα είναι σίγουρα μαγικό. Η Ναυσικά Σαλιάρη αρχιτέκτονας-ζωγράφος και η Μαίρη Σκόρδια ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα ταλέντα τους και δημιουργούν μια υπέροχη και διαφορετική  έκθεση ζωγραφικής που συνοδεύεται από μουσική εμπνευσμένη από τα έργα.

«Όταν η Μαίρη έμαθε για την έκθεση που ετοίμαζα, μου πρότεινε να αποτελέσουν τα έργα μου την έμπνευσή της και φυσικά δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Είναι η πρώτη μου ατομική έκθεση ζωγραφικής και για τη Μαίρη η πρώτη φορά που τολμά ένα τέτοιο εγχείρημα. Η διαδικασία είχε ως εξής: της έστειλα τις φωτογραφίες των έργων και εκείνη συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι για το καθένα, μπαίνοντας σε μια περιπέτεια εσωτερικής ανίχνευσης των συναισθημάτων που της γεννούσαν. Η πλήρης απουσία λεκτικής επικοινωνίας και επεξηγήσεων μεταξύ μας δυνάμωσε την καθαρή επικοινωνία των τεχνών και τη σύνδεσή τους. Όταν άκουσα τη μουσική, κατάλαβα ότι αυτό που ένιωθα ήταν πολύ κοντά σε αυτό που αισθάνθηκε κι εκείνη”, αναφέρει η Ναυσικά Σαλιάρη

Με σπουδές στην αρχιτεκτονική και στη διοίκηση επιχειρήσεων, η Ναυσικά επηρεάστηκε έντονα από την θεωρία της αποδόμησης. Ξεκινώντας “χωρίς θέμα” και συνδέοντας τα έργα της ανά δύο, σε αυτή τη διαδρομή των τριών χρόνων κατάφερε να ασχοληθεί με την ουσία του νοήματος και να έχει αποτέλεσμα. Χωρίς να ξέρει αρχικά που πηγαίνει και τι θα προκύψει, πέρασε ασυνείδητα στην ολοκλήρωση του θέματος περνώντας ένα αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Με σπουδές στα μαθηματικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων, η Μαίρη, με τη μουσική της, ακολούθησε τη σύνδεση μεταξύ των δύο έργων με το να κάνει το τέλος του ενός μουσικού κομματιού την αρχή του άλλου, σε κάθε μουσικό ζευγάρι.

« Όλη αυτή η διαδικασία ήταν για μένα συγκινητική και μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Υπήρχαν συγκεκριμένες στιγμές που ενώ παρατηρούσα τις φωτογραφίες ενός πίνακα ηχούσε στο μυαλό μου μία μελωδία την οποία, την αμέσως επόμενη στιγμή, έπαιζα στο πιάνο», επισημαίνει η Μαίρη Σκόρδια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 20:00 στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις  9:00-16.00.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ